20 Nisan 2024 Cumartesi

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanlığı’na Seran Aysal getirildi

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanlığı’na Seran Aysal getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin 56’ncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’da Genel Başkanlığa tek aday olan Seran Aysal oy birliğiyle getirildi.

Faaliyet ve Mali Raporlarında da oy birliği ile onaylandığı Genel Kurul’da Birliğin yönetim, yüksek onur ve denetleme kurulları da belirlendi.

Devamını Oku

DAÜ’de Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi

DAÜ’de Yapay Zeka Zirvesi gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yazılım ve Yapay Zeka Kulübü tarafından Türkiye’nin teknoloji lideriyle birlikte Yapay Zeka Zirvesi organize edildi. Zirve, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer aldı.

Yazılım ve Yapay Zeka Geliştirme Kulübü Başkanı, Yazılım Mühendisliği 3’üncü sınıf öğrencisi Oktar Önder kulübün adada ve dünyada kullanabilecek projeler üretmek için çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu anlattı.
Önder konuşmasında, yapay zekanın gelecek değil günümüz teknolojisi olduğunun altını çizdi.

Döveç Grup Reklam Pazarlama ve Satış Müdürü Redif Ekinci, zirvenin ana sponsoru Döveç Grup adına yaptığı konuşmasında şirket olarak teknoloji ve inovasyonun toplumsal hayatı nasıl dönüştürdüğünü yakından takip ettiklerini belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Hasan Kılıç da yapay zeka kavramının son yıllarda sıkça duyulmaya başlandığını ve giderek önem kazandığını belirtti.

Yapay zekanın verileri daha hızlı bir şekilde analiz edilmesine olanak sağladığına vurgu yapan Kılıç, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin gelişen teknolojileri yakından takip ettiğini ve 4 yıllık bir bölüm olan Yapay Zeka Mühendislik bölümünün müfredatına aldıklarını kaydetti.

Zirvede gerçekleştirilen açılış konuşmalarının sunumlar gerçekleştirildi.

Devamını Oku

CTP ve AKEL “İki Toplumlu Eğitim Paneli” düzenledi

CTP ve AKEL “İki Toplumlu Eğitim Paneli” düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile AKEL, bugün “İki Toplumlu Eğitim Paneli” düzenledi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası salonunda yer alan panelde, açılış konuşmalarını CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu yaptı.

Tufan Erhürman, çözümün adının “federasyon” olduğunu belirterek, “federalizm” ve “federasyon” kavramları arasındaki farka değindi.

Erhürman, “Federasyon denilen şey yönetim biçimidir. Biz, onun öncesinden başlayarak birbirimizin dilini de ama her şeyden önce barış içinde bir arada yaşamanın dilini geliştirmek zorundayız” dedi.

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu da, “Ortak vatanımızı yaratma çabasını birlikte güçlendirelim” çağrısında bulundu.

Kıbrıs’ta çok sayıda ön yargı bulunduğunun altını çizen Stefanu, Siyasi eşitlik temelinde ortak devletin yönetilmesi hedefinin öneminin altını çizdi.

Hamit Sakallı ve İlias Dimitriu moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, “Federasyon Yolunda Eğitim Sistemi” başlığıyla Salih Sarpten sunum gerçekleştirdi.

“Kıbrıs’ta Dün, Bugün ve Yarın Eğitim Sistemi ve Ulusal İdeolojiler” başlıklı sunumu Dr. Yannos Sokratus, “Kıbrıs’ta Barış Eğitimi” başlıklı sunumu Dr. Gülçin Keleşzade, “Eğitimde Kıbrıs’ın Kurgusal bir Tarihçesi” başlıklı sunumu ise Dr. Mihalis Mihail yaptı.

Devamını Oku

‘Siyaset ve Liderlik Okulu’ Eğitim Programı başladı

‘Siyaset ve Liderlik Okulu’ Eğitim Programı başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Kadın ve Siyaset Çalıştayı sonucunda “Siyaset Okulu” kurma kararı alındı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin de desteğiyle hayata geçirilen “Siyaset ve Liderlik Okulu”, eğitim programı Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda başladı.

Açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) Başkanı İçim Kavuklu, 1 buçuk yıldır üzerinde çalıştıkları projenin eğitim programları aşamasına geçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

GİKAD’ın ekonomik dönüşüm, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümde yaptığı çalışmalardan bahseden Kavuklu, sosyal dönüşüm için de kadının siyasette bulunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitim Merkezi (KAEM) Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen de geçmişte tarihte kadının adının çok geçmediğini ancak son yıllarda kadınlarla ilgili çalışmaların daha ön plana çıktığını ve araştırdıkça çok başarılı kadın ismin hem tarihte hem de günümüzde yer aldığını ifade etti.

2000’li yıllardan sonra siyasette kadınların daha çok yer aldığını belirten Doç. Dr. Üçışık Erbilen, kadınları bu konuda daha da güçlendirmek ve cesaretlendirmek gerektiğine işaret etti.

Türkiye’de birçok partinin siyaset okullarının danışmanlığını yapan Siyast ve Liderlik Okulu Danışmanı Dr. Ercan Demirci de zamanı, parayı ve insanı iyi yönetebilmenin önemine işaret etti

‘Lider doğulur siyasetçi olunur’ diyen Demirci, KKTC’de mükemmel bir insan kaynağı olduğunu bunun için de doğru organizasyonlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da “hak verilmez alınır siyaset zordur, meşakkat ister, emek ister. Bu okul bir fidan olsun” diyerek başladığı konuşmasında kişinin siyasetten ne beklediğinin önemli olduğunu belirterek insan odaklı olmanın önemine işaret etti.

Bakanlığının yüzde 64’ünün kadın çalışanlardan oluştuğuna dikkat çeken bakan Gardiyanoğlu, kadınların fazla olduğu bir bakanlıkta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve hak alma mücadelesinde her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını belirtti.

Açılışta konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de kadın kotalarına işaret ederek kadının kendisini siyasete hazırlamasının önemli olduğunu ifade etti ve siyasetin bir nevi pazarlama işi olduğunu söyledi.
“Siyasette kadın olmalıdır ve daha ileriye gidilmelidir. Milli mücadelede beraber olduğumuz kadınlar vardı, siyasette de böyle olmalıdır. Hep birlikte yola devam edeceğiz” ifadelerini kulandı.

Açılışa eşi Sibel Tatar ile katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında kadınların siyasette daha fazla yer alabilmesi için siyasete hazır olması zamanını ona göre ayarlaması gerektiğini belirtti.

Tatar, “Kadınlarımız eskiye göre daha ön plana çıkabilir. Kamu Hizmeti Komisyonu sınavlarında da daha başarılıdırlar. Kadınlar yaptıkları işte daha titiz daha başarılıdır. Başarılı olanların önü açıktır. Sizlere yardımcı olmak için çalışmalarınızı destekliyoruz. Siyaset okulunun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmaları ve verilen aranın ardından Prof Dr.Nazan Çiçek ve Prof. Dr. Nuran Yıldız ders verdi.
Siyaset ve Liderlik Okulu ile 10 hafta boyunca her hafta iki modül olmak üzere dersler verilecek ve 21 Haziran’da sertifika töreniyle program tamamlanacak.

Eğitim programını %70 oranında tamamlayan katılımcılara, her iki üniversitenin ortak olduğu Katılım Sertifikası; sınavda başarılı olanlara ise Başarı Sertifikası verilecek.

Bu sertifikalar, siyasette veya çeşitli kurum ve kuruluşlarda lider pozisyonlara yükselmeyi hedefleyen kadınlara büyük avantaj sağlayacak.

Siyaset Okulu’na 0392 630 22 69 ile 0546 999 20 21 telefonları ve [email protected] ve [email protected] adreslerinden kayıt yapılabilir.

Devamını Oku

Bafra’da Bostan Beach Restaurant hizmete açıldı

Bafra’da Bostan Beach Restaurant hizmete açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi tarafından işletilecek Bafra Halk Plajı Bostan Beach Restaurant, yenilenerek dün düzenlenen törenle açıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, UBP Milletvekili Resmiye Canaltay Eroğlu, KEİ Ofisi yöneticileri, Belediye Meclisi Üyeleri, bölge muhtarları ve Mehmetçik- Büyükkonuk Belediyesi bölgesinde yaşayan halk katıldı.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bölgede yaşayan birçok insanın çocukluk anılarıyla dolu olan Bafra Bostan Plajı’nın sonraki nesillerin de hatıralarında izler bırakacak bir sosyal yaşam alanı haline dönüştürüleceğini kaydederek, plajla ilgili kendi anılarını paylaştı.

Tuğlu, bölgede turistik otel inşaatları başlayınca, sahilin belediyede kalması için 2003 yılında tüm bölge halkıyla, kurum ve kuruluşlarla büyük bir mücadele verildiğini hatırlatarak, alanın tüm kesimlerin ortak sahibi olduğu bir plaj olarak korunduğunu kaydetti.

2008 yılı itibarıyla o dönemin Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in katkıları ile bugünkü modern tesise dönüştürülen binanın kapalı olmasından duyduğu üzüntüyle, tesisin halkla buluşması sözünü verdiğini ve bugün bu sözü yerine getirdiğini belirten Tuğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile projelendirilen tesisin artık hizmette olacağını duyurdu.

Belediyenin bir diğer yeni hizmeti olan ve ülkede bir ilk olacak Bel-Kart uygulaması hakkında da bilgiler veren Tuğlu, söz konusu kartla vatandaşların Belediye tesislerinde ve hizmetlerinde tüm ödemelerini kolaylıkla yapabileceklerini belirtti, sistem üzerinden ödemelerle ilgili online takip yapılabileceği anlattı.

Hizmete açılan tesislerden biri olan Büyükkonuk Doğa Parkı’na da değinen Belediye Başkanı Tuğlu, parkın marketi ile oraya gelen ya da piknik yapmak isteyenlere açık olduğunu, yakında yapılacak konaklama tesisi ve restoran ile yeni hizmetlerin ekleneceğini söyledi.

“Bölgemizin en önemli simgelerinden biri olan Ay Yıldız tepesini de bu akşam itibarıyla karanlıktan kurtarıyoruz. Şanlı bayrağımız ve tepesi, artık, özgürlüğümüzü, egemenliğimizi, devletimizin bir simgesi olarak geceleri de ışıl ışıl parlayacak” diyen Tuğlu, meşalelerin, Türk varlığının ve adını Mehmetçiklerden alan kadim toprakların simgesi olarak yanmaya devam edeceğini ifade etti.

Devamını Oku