20 Nisan 2024 Cumartesi

“Şampiyon Melekler” için adalet yürüyüşü yapıldı

“Şampiyon Melekler” için adalet yürüyüşü yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde, “Adalete Işık Tut” sloganı ve sanıkların olası kastla yargılanması talebiyle başkent Lefkoşa’da yapılan adalet yürüyüşünde, “Meleklere verilmiş sözümüz var, adalet için buradayız” mesajları verildi.

Sabahın erken saatlerinde Gazimağusa’dan yola çıkan “Şampiyon Melekler”in ailelerinin Lefkoşa otobüs terminalinde toplanan vatandaşlara katılmasının ardından başlayan yürüyüşte meşaleler eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne yüründü.

Yürüyüşe, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile CTP milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun, bazı siyasi parti, sendika, sivil toplum örgüt temsilcileri de katılarak destek verdi.

6 Şubat depreminde yıkılan, aralarında 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinden 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili ocak ayında Adıyaman’da başlayan ve 26 Nisan’da devam edecek dava öncesinde, “Meleklere adalet sözümüz var”, “Adalet için buradayız”, “İsias ortak davamız” sloganları eşliğinde TC Büyükelçiliği önüne gelindi.

Yürüyüşe katılan birçok kişi, ellerinde “Şampiyon Melekler”in fotoğraflarının yer aldığı dövizlerin yanı sıra “İsisas Ortak Davamızdır”, “Adalet İçin Yürüyoruz”, “Adalet Olası Kast ile Gelecek”, “Birlikte Daha Güçlüyüz! Adalet için Mücadeleye Devam!” ve “Şampiyonlar Ölmez” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün ardından Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Şehitler Anıtı önünde bir konuşma yaptı.

Karakaya, son günlerde İsias Otel davasında kendilerini üzen bazı kararlar alındığını belirterek, “Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.” dedi.

“İlk günden beri yaslarını bir kenara koyarak sorumluların cezasını çekmesi gerektiğini hep birlikte dile getirerek ‘adalet, adalet’ diye haykırdıklarını” söyleyen Karakaya, “Bu haykırışımız 72 cana mezar olan bu yapının ortaya çıkmasında ismi geçen tüm kişiler ve sorumlular hak ettikleri en ağır hukuki cezaları alana kadar yani olası kastla yargılanıp hüküm giyene kadar devam edecektir.” dedi.

Karakaya’nın konuşmasının ardından “Şampiyon Melekler”in isimleri teker teker okundu. Adalet için yakılan meşalelerin, Şehitler Anıtı’nın etrafına bırakılmasıyla yürüyüş tamamlandı.

– “Haykırışımız, tüm sorumlular olası kastla yargılanıp hüküm giyene kadar devam edecek”

Adalet yürüyüşüne katılarak kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, “Günlerdir, haftalardır, aylardır, tam 438 gündür, birlikte kalplerimizin attığı, birlikte ağladığımız, birlikte yürüdüğümüz, birlikte mücadele ettiğimiz dava arkadaşlarımız, dava yolumuzun uzun olacağını en başından beri hep söyledik. Hepimiz bunun bilincindeydik, bugün de bilincindeyiz. Bildiğiniz gibi maalesef son günlerde davamızda bizleri üzen kararlar alınmıştır. Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.” dedi.

“İlk günden beri kapanmayacak yaralarımızı, yasımızı bir kenara koyarak bize bu acıyı yaşatanların ve koskoca bir nesli yok edenlerin cezasını çekmesi gerektiğini hep birlikte dile getirerek ‘adalet, adalet’ diye haykırdık” diyen Karakaya, “Bu haykırışımız 72 cana mezar olan bu yapının ortaya çıkmasında ismi geçen tüm kişiler ve sorumlular hak ettikleri en ağır hukuki cezaları alana kadar yani olası kastla yargılanıp hüküm giyene kadar devam edecektir.” dedi.

-“4 farklı teknik bilirkişi raporunda binanın bütün kusurları nettir, suçlar sabittir ve suçlular bellidir. Mahkeme heyeti, bu gerçeklerle hareket etmek zorundadır”

Karakaya, “Bugüne kadar suçluların belli desteklerle aldırdığı tek bir rapor dışında, gerek savcılık gerekse bizler tarafından alınan 4 farklı teknik bilirkişi raporunda binanın bütün kusurları nettir, suçlar sabittir ve suçlular bellidir” diyerek, “Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkeme heyeti, bu gerçeklerle hareket etmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

“Verilen ara kararlarla bizlerin bu yoldan döneceğine inananlara cevabımız nettir” diyen Karakaya, bu kararlılıklarının devam edeceğini belirterek, “Çünkü meleklerimize verilmiş sözümüz var” dedi.

Karakaya, gelecek hafta Adıyaman’da bir kez daha davada hazır bulunacaklarını vurgulayarak, “Önümüzdeki hafta canlarımızı, geleceğimizi bıraktığımız Adıyaman’da olacağız. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize, çok sevdiğimiz arkadaşlarımıza ve turist rehberlerimize mezar olan Adıyaman’da bir kez daha hazır bulunacak, davamıza sahip çıkacak, tek yürek olacağız.” dedi.

-“Sadece 17 saniyede kum yığınına dönerek, canlarımıza mezar olan İsias otel suçluları, serbest kalarak hayatlarına devam edeceğini sanıyorsa yanılırlar”

“Şampiyon Meleklerimizi, canımız öğretmen ve velilerimizin her birini sevgi ve özlemle her nefeste anıyoruz.” diyen Ruşen Karakaya şunları söyledi:

“438 gündür sadece bu ülkede değil dünyanın birçok yerinde yaşatılan bu isimler hep yaşayacak ve yaşatılacaktır. Geçtiğimiz hafta tamamlanan bilirkişi raporlarında, sadece 17 saniyede kum yığınına dönerek, canlarımıza mezar olduğu net olan Grand İsias otel suçluları, serbest kalarak hayatlarına devam edeceğini sanıyorsa yanılırlar. Bilinmelidir ki bu dava adil sonuçlanıncaya kadar sevdiklerimizi bizden koparan bu katillerin hep peşinde olacağız.”

Karakaya, bu toplumsal davada “Şampiyon Melekler”in ailelerinin yanlarında olup onlara güç veren herkese teşekkür ederek, “Kıbrıs, tek yürek… Bu davanın peşinde, sonuna kadar hep birlikteyiz” dedi.

Devamını Oku

Karakaya: Katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız

Karakaya: Katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat depreminde yerle bir olan, 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinden 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili ocak ayında Adıyaman’da başlayan ve 26 Nisan’da devam edecek dava öncesinde Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş yapıldı.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği öncülüğünde, “Adalete Işık Tut” sloganı ve sanıkların olası kastla yargılanması talebiyle düzenlenen yürüyüş Lefkoşa Otobüs Terminali’nden başladı ve Lefkoşa Şehitler anıtı önünde tamamlandı.
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, Terminaldeki yürüyüşte BRT’ye açıklama yaparak, “katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Karakaya, “Mağusada yaktığımız meşaleyi lefkoşaya taşıdık. Adalet çığlıklarımızı atmaya devam edeceğiz. Bizim meleklerimize verilmiş sözümüz var davamızdan vazgeçmeyeceğiz. 26’sında adıyamanda 3. Ağır ceza mahekemesinde suçlulara herkese tüm gerçekleri göstererek katillerin olası kast ile yargılanıp ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağız. biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Biz çocuklarımızı en sevdiklerimizi kaybettik onlar birer katil ve bunun cezasını ödeyecekler onların cezası olası kast.. gerçek adaletin uygulanmasını istiyoruz. kıbrıs halkı ile birlikte adelete ışık tutuyoruz. Haftaya Perşembe günü adıyamanda mücadelemize devam deceğiz.”

Daha sonra Lefkoşa Şehitler anıtı önüne yüründü ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya orada basına açıklamada bulundu

Devamını Oku

Kanunsuz ateşli silah taşıyan kişi tutuklandı

Kanunsuz ateşli silah taşıyan kişi tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa Metehan Kara Sınır Kapısı’ndan, GKRY Bölgesinden KKTC‘ye geçiş yapan D.Ö’nün (E-35) kullanımındaki araçta, Gümrük ve Rüsumat Dairesi ekiplerince yapılan aramada gümrüğe beyan edilmemiş toplam 14 kap çiçek ve aracın bagaj kısmında yetkili makamdan özel izin belgesi olmaksızın taşıdığı adına kayıtlı av tüfeğini kanunsuz olarak tasarruf ettiği tespit edildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, yürütülen soruşturma kapsamında gümrüğe beyan edilmemiş çiçekler Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından gerekli yasal işlem başlatılmak üzere teslim alınırken, D.Ö. tutuklandı.

Devamını Oku

Sahte fatura soruşturması… İşadamı H.S., 3 gün tutuklu kalacak

Sahte fatura soruşturması… İşadamı H.S., 3 gün tutuklu kalacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) yürütülen soruşturmada “Sahte Belge Düzenleme, Tedavüle Sürme ve Sahtekarlıkla Para Temini” suçlamasıyla tutuklanan Cahit Saldam Ltd. yetkilisi zanlı H.S., bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Meseleyle ilgili olguları aktaran Tahkikat Memuru Yahya Suiçmez, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden gelen şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Üniversiteye yönelik düzenlenen faturalarla satın alınmayan mal ve hizmetlere yönelik okulun zarara uğratıldığını kaydeden Tahkikat Memuru, Cahit Saldam Ltd. adına düzenlenen 8 adet sahte faturadan toplam 207 bin 500 TL’nin temin edildiğini açıkladı.

– Polis: “Faturaların bloklarına henüz ulaşılamadı”

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ne ait arazinin temizleme işlemi, mazot alımı ile deprem paketleriyle ilgili mal ve hizmet alınmamasına rağmen fatura düzenlendiğini belirten Tahkikat Memuru, faturaların bloklarına ise henüz ulaşılamadığını belirtti.

Verilmeyen hizmete karşılık fatura kesildiğini kaydeden Tahkikat Memuru, soruşturmanın yeni başladığını ve alınması gereken çok sayıda ifade olduğunu belirterek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Devamını Oku

Boğazköy-Dikmen ana yolundaki kazada alkollü sürücü yoldan çıktı… Lefkoşa’daki kazada sürücü park halinde araca çarptı

Boğazköy-Dikmen ana yolundaki kazada alkollü sürücü yoldan çıktı… Lefkoşa’daki kazada sürücü park halinde araca çarptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boğazköy-Dikmen ana yolunda dün 23.30 sıralarında yaşanan kazada alkollü içki tesiri altındaki sürücü Necmi Öz (E-56) dikkatsizliği sonucu virajda direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı ve yol kenarında bulunan çevre tellerine çarptı.

Polis Basın Bülteni’ne göre kaza sonucu yaralanan olmadı. Araç sürücüsü Necmi Öz aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

Bu arada, Lefkoşa’da Atatürk Caddesi’nde bu sabaha karşı 01.30 sıralarında yaşanan kazada ise, alkollü içki tesiri altındaki sürücü Mürsel Tak (E-21) yönetimindeki HY 245 plakalı salon aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun solunda park halinde bulunan LB 425 plakalı salon araca çarptı. Kaza sonucu yaralanan olmadı. Mürsel Tak tutuklandı.

 

Devamını Oku