1. Haberler
  2. Gündem
  3. 48. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi ant içti

48. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi ant içti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

48’nci Dönem Yedek Subay, Çavuş Celbi ile Mukaveleli Erbaş ve Erler Gülseren Kışlası’nda yer alan törenle ant içtiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan tören, şanlı Türk Sancağını tanıtılmasıyla devam etti.

Daha sonra ant içme icra edildi.

Celp adına konuşan Asteğmen Burak Yıldırım, vatanı ve vazifesi uğruna canlarını seve seve vermeye hazır birer mücahit olduklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından yaş kütüklerine dönem plaketleri çakıldı ve başarılı personele ödülleri takdim edildi.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü konuşmasında genç mücahitlerin 5 hafta önce Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı saflarına katılarak kısa bir sürede uyum sağladıklarını dile getirdi.
Ant içme töreninin askerliğin en kutsalı olduğunun altını çizen Tümgeneral Görgülü, ailelere hitap etti:

Görgülü, “evlatlarımızı bizlere emanet ettiniz mücahitlerimiz ant içerek Kıbrıs Türkü’nün güvencesi olmuştur, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kapıları sizlere her zaman açıktır” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise genç mücahitleri tebrik ederek, vatani görevlerinde basari dileyerek başladığı kon konuşmasında, Kıbrıs Türk Halkının bu topraklarda çok mücadeleler verdiğine vurgu yaptı.

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’yla adada yeni bir dönem başladığını, adaya barış geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın da barış ve huzurun teminatı olduğunu kaydetti.
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin her türlü saldırılarına göğüs gerildiğini, Anavatan Türkiye’nin de her zaman Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olduğunu vurguladı.
Tekno-Fest 2025’e de değinen Tatar, Milli Savunma Sanayi’nin geldiği noktayı da takdirle karşıladıklarını ifade etti.
“Anavatan Türkiye Kıbrıs adasını mavi vatanin kalbi olarak görüyor” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin menfaatlerini her zaman gözettiğini söyledi.
Tatar, Kıbrıs konusundaki bir anlaşmanın da adil, kalıcı ve sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

Tören Mücahitler Marşı’nın okunmasının ardından resmi geçitle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
48. Dönem Yedek Subay ve Çavuş Celbi ant içti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.