istanbul manzara

5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayında flaş gelişme
331 okunma

5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayında flaş gelişme

ABONE OL
13 Ekim 2016 09:29
5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz olayında flaş gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa’daki ‘5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz’ olayının 15 yaşındaki zanlısı mahkemeye çıkarıldı. 5 yaşında tecavüze uğrayan çocuğun anneannesinin mahkeme avlusundaki haykırışı yürek burktu. Mahkeme tarafından 15 yaşındaki zanlıyı savunması için atanan avukat M.İ., zanlının ailesi ile kısa bir görüşme yaptıklarını ve suçu kabul etme niyetinde olduklarını belirterek, savunma için süre istedi. Mahkeme davayı 18 Ekim tarihine erteledi.

Lefkoşa’nın Kızılbaş bölgesinde 24 Haziran’da 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki İ.E.’ye dün mahkeme tarafından avukat atandı. Açık isminin verilmesini istemeyen Avukat M.İ., müvekkilinin ailesi ile kısa bir görüşme yaptığını ve suçu kabul etme niyetinde olduklarını söyledi.

İ.E., dün olağanüstü geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Doğa Tokay hazır bulundu.

Mahkeme avlusuna gelen 5 yaşındaki mağdur çocuğun anneannesi, “Savcısı, hakimi duysun. Bizim ciğerimizi yaktılar. Çocuğumuzu mahvettiler. Onu savunanlar da aynı acıyı yaşasın inşallah. O anne ve babası, nasıl şerefsiz bir çocuk yetiştirdiğine baksın. Allah size de aynı acıyı yaşatsın” diyerek bağırdı.

15 yaşındaki İ.E, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne 15 polis mensubunun koruması altında, olağanüstü güvenlik önlemleri altında çıkarıldı.

15 yaşındaki sanığın anne ve babası için de güvenlik önlemi alındı. İ. E.’nin, “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz”, “Vahim zarar” ve “Yasal vasisinden izinsiz alıkoyma” suçlamaları başta olmak üzere aleyhine 11 dava getirildi.

Mahkeme avukat atadı

İ.E., isimli sanığın anne ve babası önceki celsede girişim yaptıklarını ve görüştükleri avukatların davayı kabul etmediğini söylemişti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Çocuk Mahkemesi olduğu için mahkemenin yasa gereği avukat atadığını açıkladı. Atanan M.İ., isimli avukat, adının açıklanmasını istemedi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davaya sanıkla ilgili sosyal tahkikat raporunu getiren sosyal hizmet uzmanına diğer celselerde de hazır bulunması için direktif verdi.

Sosyal hizmet uzmanı, hazırladığı sosyal tahkikat raporunu savcı Doğa Tokay’a iletti.

Avukat: Suçu kabul edecek

Mahkemede söz alan sanığın avukatı, aile ile kısa bir görüşme yaptığını belirterek, suçu kabul edip, davayı bitireceklerini söyleyerek, savunmaya hazırlanabilmek için kısa bir süre talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, davayı, sanığın itham edilmesi için 18 Ekim’e erteledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0