ATANİŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUNLARI GREVLERİ ERTELEYEREK ÇÖZÜLEMEZ

featured
Google'da Abone Ol
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Görevlileri Sendikası Başkanı Metin Atan, Bakanlar Kurulu’nun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın grevini 60 gün süreyle erteleme kararına tepki göstererek, iş sağlığı ve güvenliği sorunlarının grevleri erteleyerek çözülemeyeceğini açıkladı.

Kamu-Sen Başkanı Atan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İşçinin can güvenliği pazarlık konusu yapılamaz. Hükümetin görevi sendikaların sesini kısmak değil, çalışanların güvenli koşullarda görev yapmasını sağlamaktır.” dedi.

Kararı kabul edilemez olarak nitelendiren Atan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yaşanan ciddi sorunların çözülmesi yerine grev hakkına müdahale edilmesinin çalışma barışına zarar verdiğini belirtti.

Atan, grevlerin ertelenmesiyle mevcut sorunların ortadan kalkmayacağını da aktararak, hükümetin önceliğinin çalışanların güvenliği olması gerektiğini ifade etti.

Kamu-Sen olarak El-Sen’in iş sağlığı ve güvenliği konusundaki haklı taleplerine destek belirten Atan, “İşçinin canından ve emeğinden tasarruf olmaz” ifadelerini kullandı.

ATANİŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUNLARI GREVLERİ ERTELEYEREK ÇÖZÜLEMEZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir