DOLAR 32,3845 0.06%
EURO 34,7911 -0.03%
ALTIN 2.394,00-0,11
BITCOIN 19226982.9533%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
‘Akif’ Sinema Filmi gösterime giriyor.

‘Akif’ Sinema Filmi gösterime giriyor.

ABONE OL
6 Eylül 2021 15:06
‘Akif’ Sinema Filmi gösterime giriyor.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstiklal Marşı’mızın 100. yılı münasebetiyle sinemaya uyarlanan Akif sinema filmi çekimleri geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Salgın nedeniyle 12 Mart’ta gösterimi ertelenen film, 24 Eylül’de sinemalarda izleyicisiyle buluşuyor.

Yönetmenliğini Sadullah Şentürk’ün yaptığı Film’de Başrolü Akif karakteriyle Yavuz Bingöl canlandırıyor. Mustafa Kemal’i Fikret Kuşkan’ın hayat verdiği film’de , Eşref Edib’i Hazım Körmükçü, Akif’in Eşi İSMET HANIM’I : Mine Çayıroğlu’nun canlandırdığı oyuncu kadrosunda; ALİ KEMAL : Deniz Oral, ÇİFTLİK AĞASI ;Halil İbrahim Kalaycıoğlu, KUŞÇUBAŞI EŞREF : Erkan Bektaş, Mustafa SAGİR: Ruhi Sarı, ALİ ŞÜKRÜ : Murat Han yer aldı.

Taceddin EVi, İlk TBMM salonu gibi Gerçek mekanlarda çekimleri yapılan filmde Devlet Eski Bakanı Yüksel Yalova Maarif Bakanı Hamdullah Suphi rolüyle, Sebilürreşad Yayın Müdürü rolüyle de genel yayın yönetmeni  Fatih Bayhan rol aldı. Film, İstiklal marşımızın yazılış öyküsünü sinemaya uyarlıyor. Yani bir Akif biyografisi değil, 6 Nisan 1920 ile 12 Mart 1921 tarihleri arasındaki tarihi süreci anlatıyor.  100 yıl sonra ilk kez sinemaya uyarlanan bu sürecin filmi büyük merakla bekleniyor.

Film’in Akış konusu kısaca şöyle : 

Film, İstiklal Marşımızın yazılış öyküsünün geçtiği 6 Nisan 1920 – 12 Mart 1921 tarihi arasında Akif’in Ankara’ya davet edilmesi ve İstiklal Marşımızın TBMM’de 12 Mart’ta resmiyet kazandığı gün arasında yaşanan hikayeyi sinemaya uyarlıyor. İstanbul işgal altındadır ve insanlar yıllardır savaşın devam etmesiyle direnme ve savaşma gücünü kaybetmektedir. Ankara merkezli bir direniş başlatan Mustafa Kemal kurtuluş için halkı bir araya getirir. Bu sırada işgal devletleri, Anadolu halkını Ankara yönetimine karşı kışkırtmak için İslam üzerinden propaganda yapar. Savaşta işlerini şansa bırakmak istemeyen işgal devletleri, Mustafa Kemal’i öldürme kararı alır ve bunun için Hintli Müslüman Mustafa Sagir görevlendirilir. Mustafa Kemal, işgal devletlerinin propagandasını engellemek ve halkın kurtuluş mücadelesine katılmasını artırmak için Mehmet Akif’i Ankara’ya çağırır. 13 yaşındaki oğluyla birlikte yola çıkan Mehmet Akif, Ankara’ya doğru ilerlerken başına birçok olay gelir. Yaşadıklarından, şahit olduklarında derinden etkilene Mehmet Akif bu süreçte İstiklal Marşı’nı yazmaya çalışır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.