istanbul manzara

Akıncılar yolu üç ayda tamamlanacak
270 okunma

Akıncılar yolu üç ayda tamamlanacak

ABONE OL
18 Ekim 2016 08:53
Akıncılar yolu üç ayda tamamlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akıncılar’a kimlik kontrolü olmadan serbest giriş ve çıkışı sağlayacak yeni yol için temeller bugün atılacak, çalışmalara ise yarın başlanacak

Akıncılar halkının dört gözle beklediği, köye kimlik kontrolü olmadan serbest giriş ve çıkışları sağlayacak yeni yolun temelleri bugün gerçekleşecek törenle birlikte atılacak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, hedef; yol yapımını 3 ay içerisinde tamamlamak ve yolu kullanıma açmak. Bakan Kemal Dürüst, bu proje için ilk etapta 4 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını ve yaklaşık 5 kilometrelik yol yapılacağını anlattı.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Akıncılar’a yeni yol yapılmasının başlangıç olacağını ve yolun tamamlanmasının ardından köydeki eşdeğer ve göç gibi sorunların aşılması için de canla başla çalışacaklarını söyledi.

Dürüst: Tünellerle birleştirilecek

Kemal Dürüst, yapılacak 5 kilometrelik yolun 600 metresinin Yiğitler tarafında olduğunu ve

Ercan-Akıncılar arasının 4.2 kilometre, yol genişliğinin ise 8 metre olacağını belirtti.

Ercan’dan Kırklar köyüne olan mesafenin yaklaşık 600 metre olacağını söyleyen Dürüst, ayrıca bu yolun Ercan’a yapılan tünellerle de birleştirileceğini kaydetti.

Barbaros: Yolun bir an önce bitmesini istiyoruz

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Akıncılar yoluyla ilgili birçok proje hazırlandığını ancak hazırlanan projelerin bugüne kadar hep kağıt üzerinde kaldığını hatırlattı.

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün yol çalışmalarına başlanacağını açıklamasının bölge halkına umut verdiğini söyleyen Barbaros, ancak yine de söz değil icraat görmek istediklerini anlattı.

Barbaros, “Köy halkı artık yolun bitmesini ve o yolu kullanmayı istiyor” dedi.

“Akıncılar ekonomik açıdan kalkınır”

Barbaros, serbest geçişlerin yapılacağı bir yol olmasıyla Akıncılar’ın ekonomik açından da kalkınacağını ve Akıncılar’ı terk eden köylülerin geri döneceğini söyledi. Akıncılar’ın nüfusunun her geçen gün daha da düştüğüne işaret eden Barbaros, köyde şu anda yaklaşık 350 kişinin yaşadığını söyledi.

Barbaros, yolun yapılmasının Akıncılar’ın kalkınması için atılacak ilk ve en önemli adım olduğunu ifade ederek, serbest geçişlerin başlaması durumunda geri kalan sorunlarında çözülmesi için hem belediye hem de bölge halkı olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

“Sokaklarda oynayan çocuk görmüyoruz”

Köyün nüfusunun yaşlandığına işaret eden Barbaros, ilkokulda bile şu anda sadece 10 öğrenci olduğunu kaydetti. Barbaros şu şekilde konuştu:

“Köyün nüfusu giderek yaşlanıyor. Yıllardır sokaklarda oynayan çocuk görmüyoruz. İlkokula giden 10 öğrenci var. Bu yolun yapılması ile bölgeden göç edenler yeniden bölgelerine dönecektir. Biz de bu köyde yaşayanlar olarak buna hasretiz.”

Barbaros, köye girişte kimlik kontrolünün kalkmasıyla artık turistlerin de köye rahatlıkla giriş yapabileceğini anlatarak, bunun Akıncılar için yeniden başlangıç olacağını kaydetti.

Yolun serbest geçişlere açılmasının ardından, eşdeğer sorunu, kırsal kesim arsası sorununun da çözülmesi için çalışmalar yapılacağını söyleyen Barbaros, “Kırsal kesim arsaları zaten hazırdır. Talep olması durumunda verilecek arsa sayısını da artırmak için çalışacağız” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0