istanbul manzara

AKINCININ SÖYLEMLERİ YETERSİZ
286 okunma

AKINCININ SÖYLEMLERİ YETERSİZ

ABONE OL
19 Eylül 2016 11:00
AKINCININ SÖYLEMLERİ YETERSİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı Kıbrıs müzakerelerindeki duruşundan dolayı eleştirdi.

atar, UBP Basın Bürosu aracılığıyla bugün yaptığı açıklamada,Türkiye’nin askeri müdahalede bulunabilmesinin Kıbrıs müzakerelerinde pazarlık konusu yapıldığını ileri sürerek, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son televizyon programında söylediklerinin Rum tarafının açıklamaları karşısında yetersiz kaldığını da iddia etti.

Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin  pazarlık konusu yapılmasından geri adım atılmayacağının net bir şekilde ortaya konması gerektiğini kaydeden Tatar, “Rum tarafının dayatmacı yaklaşımları karşısında dik durulmalı, güvenliğimizin tehlikeye düşeceği bir antlaşmanın teslimiyetten farksız olduğunun bilinci ile hareket edilmelidir” ifadesini kullandı.

Ersin Tatar, şöyle devam etti:
“Rum Yönetimi ve dünya bilmelidir ki Kıbrıs’ta yeni bir ortaklık devleti kurulacaktır. Kıbrıs Türkü asla toprağından, evinden, bağından, bahçesinden edilmeyecek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti verdiği tapuların arkasında duracaktır.Kimse bizim güvenliğimizi, özgürlüğümüzü ne yaptıkları malum olan uluslararası güçlerin insafına terk edeceğimizi düşünmemelidir çünkü böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz.”

Rum tarafının zamana oynadığını, masada Türk tarafını oyalarken stratejik gücünü artırmak için hidrokarbon kazılarına devam ettiğini savunan Tatar, “Rum tarafı Sayın Akıncı’nın çözüm arzusunu istismar ederek hiçbir şey vermeden tüm istediklerini yavaş yavaş almak için çok deneyimli ve güçlü bir görüşmeci heyeti ile hedefine doğru ilerlemektedir” iddiasında bulundu.

Ersin Tatar, açıklamasının sonunda, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya seslenerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olduğunu aklından çıkarma ve asli görevinin Rumların evet demesi için tatmin olmalarını sağlamak değil, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak olduğunu ikinci plana atma” dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0