istanbul manzara

Alaminyo Şehitleri anıldı!
151 okunma

Alaminyo Şehitleri anıldı!

ABONE OL
22 Temmuz 2021 21:29
Alaminyo Şehitleri anıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alaminyo Şehitleri bugün Değirmenlik’teki Alaminyo Şehitler Anıtı önünde saat 19.30’da düzenlenen törenle anılacak.

1974 Barış Harekatı sırasında, Geçitkale Bölüğü, Alaminyo Takımı’nda görev yaparken Şehit olan 20 soydaşımız bugün Değirmenlik Alaminyo Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, törene katılanları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında; Alaminyo köyünde ikamet eden masum ve savunmasız insanlarımızın ailelerinden koparılarak, şehit edilişlerinin, tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirterek barış çağrısında bulundu ve; “Geliniz adamızı dünyaya örnek teşkil edecek bir barış adası yapalım. Savaşların olmadığı, huzur ve refah içinde yaşamanın yollarını birlikte arayalım” dedi.   

Başkan Ali Karavezirler, Larnaka’ya bağlı Alaminyo köyünde yaşayan ve 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit düşen 15 kişi ile 1967’de şehit edilen 5 Alaminyolu olan Fevzi Hanifiler, Mehmet Hanifiler, Mustafa Hanifiler, Halil Yücetürk, Altay Alaminyolu, Güney Alaminyolu, Hasan Özersay, Hüseyin Özersay, Ali Kozok, Mehmet Kozok, Tahir Kaptanoğlu, Osman Reis, Hasan Kandıralı, Ali Kunduracı, Mehmet Özarifoğlu, Ömer Taşbel, Mustafa Taşbel, Ahmet Alkım, Hasan İmam ve Zafer İmamoğlu’nu saygı ile andı.

Saat 19.30’da; anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; Değirmenlik Lisesi öğrencilerinden Defne Su Yücetürk ve Değirmenlik Lisesi öğrencilerinden Zalihe Tatarlar günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerini okudu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0