istanbul manzara

Ameliyat anlarını kayıt yaptı
292 okunma

Ameliyat anlarını kayıt yaptı

ABONE OL
13 Ekim 2016 09:33
Ameliyat anlarını kayıt yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Çağın Zaim’in gizlice ‘görüntü’ ve ‘ses kaydını’ aldığı iddia edilen hemşire Fatma Direk Doyguner gözaltına alındı. “Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket” suçlamasıyla gözaltına alınan hemşire Fatma Direk Doyguner, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde teminat duruşmasına çıkarılacak.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Çağın Zaim’in gizlice ‘görüntü’ ve ‘ses kaydını’ aldığı iddia edilen hemşire Fatma Direk Doyguner gözaltına alındı.

Hemşire Fatma Direk Doyguner’in cep telefonunu inceleyen polis, aralarında husumet olduğu iddia edilen Dr. Çağın Zaim’i ameliyat anında kaydettiğine ilişkin görüntülere ulaştı. Hastaların iç organlarını da çeken hemşire Doyguner’in sildiği görüntülere ulaşan polis, görüntüleri emare aldı.

Ses kaydı da aldı

4 Ekim’de Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’nde ameliyata giren Dr. Mehmet Arıkbuka’nın ameliyat hemşiresinden Dr. Çağın Zaim veya bir başka doktorun yardım için gelmesini talep ettiği öğrenildi.

Ameliyatta görevli bir hemşirenin cep telefonu ile Dr. Çağın Zaim’i aradığı ve hoparlörü açarak yaptığı görüşmeyi, hemşire Fatma Direk Doyguner’in cep telefonuna ses kaydı aldığı ortaya çıktı.

Hemşirenin telefonundan sildiği görüntülere ulaşıldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube ekibinin başlattığı soruşturma kapsamında hemşire Fatma Direk Doyguner’in cep telefonu incelendi.

Polis, Fatma Direk Doyguner’in, Dr. Çağın Zaim’i ameliyat esnasında kaydettiği görüntülere ulaştı.

Ameliyat edilen hastaların iç organlarını da çekti

Polis, Fatma Direk Doyguner’in cep telefonunda ayrıca ameliyat edilen bazı hastaların iç organlarının çekildiği görüntülere de ulaştı.

“Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket” suçlamasıyla gözaltına alınan hemşire Fatma Direk Doyguner, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne teminat duruşmasına çıkarılacak.

Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’ndeki doktorların arasında ciddi bir sıkıntı olduğu da iddia edildi.

Bakan olayı doğruladı

Konuyla ilgili kıbrısgercek.com a konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, iki taraf arasında bir buçuk seneden beri sorun yaşandığını belirtti.

Sucuoğlu, “Bu olay sonrasında hemşire Fatma Direk Doyguner, başka bir yerde istediği bir yere görevlendirildi. Hemşire ve doktorların şikayeti var. Bu konuda Kamu Hizmetleri’ne gerekli bilgiyi aktardık. İki tarafın arasında bir buçuk senelik bir sorun söz konusu. Hastane bünyesinde Cerrahi Servis’te Kardiyovasgüler bölümünden alınıp, yine aynı serviste yoğun bakım bölümünde görevlendirildi. Fatma hanımın da onayı alındı. Başhekimin birinci söz hakkı var. Bu konu hastanenin kendi iç meselesidir. Hemşire hanımlar ve doktorların arasında ortak yol bulundu. Başhekimin müdahalesiyle, bir çözüm bulundu” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0