1. Haberler
  2. KIBRIS
  3. Anastasiadis Cumhurbaşkanı Tatar’ın Açıklamalarını Reddetti

Anastasiadis Cumhurbaşkanı Tatar’ın Açıklamalarını Reddetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar’ın yapmış olduğu “Anastasiadis’in iki devletli çözümü dışlamadığı” şeklindeki açıklamasını ret ettiği belirtildi.

Rum gazeteleri, Anastasiadis’in dün yapmış olduğu konu hakkındaki yazılı açıklamasına yer verdiler.

Alithia gazetesi,  gayri resmi 5’li konferansın toplanması perspektifiyle, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un ziyaretinin 27 Kasım için planlanırken; Anastasiadis’in dün bir açıklama yaparak, Tatar’ı “doğru söylememekle” suçladığını ve BM Genel Sekreterin inisiyatifi ışığında, Tatar’ın gerekçelerine ilişkin şüphelerini de dile getirdiğini yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in, Tatar’ı “doğru söylememekle” suçlayarak, sadece iki devlete dayalı çözümü ret etmediğini; ayrıca uluslararası düzeyde hiç kimsenin böyle bir çözümü kabul etmesinin de söz konusu olmadığından bahsettiğini kaydetti.

Anastasiadis, Tatar’ın söylediklerinin, “Kıbrıs’ın iyiliği için aralarında olması gereken samimiyeti şüpheye düşürdüğünü” savundu.

Tatar ile yaptığı görüşme boyunca, bulunulabilecek çözümün sadece ve yalnızca Doruk Anlaşmaları, BM Güvenlik Konseyi kararları, AB ilke ve değerleri temelinde olduğu şeklindeki görüşünü dile getirdiğini söyleyen Anastasiadis, Tatar’ın, gerçekleştirdikleri görüşmede, iki devlete dayalı çözümü dile getirdiği zaman bunu ret etmekle kalmadığını,  daha önce de ifade ettiği gibi uluslararası düzeyde, BM ve özellikle AB’de hiç kimsenin böylesi bir çözümü kabul etmesinin söz konusu olmadığını dile getirdiğini ve argümanlarla tartıştığını ifade etti.

Anastasiadis açıklamasında Türkiye ve Tatar’a “Kıbrıs sorununa adil, işlevsel ve kalıcı bir çözümün, çarpıtmalarla değil gerçek bir siyasi irade ve Kıbrıs halkının, Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların yararına, Doruk Anlaşmaları, BM Güvenlik Konseyi kararları, görüşmelerde sağlanan görüş birlikleri, BM Genel Sekreterin çerçevesi, AB ilke ve değerleri  temelinde olacağının farkında olmaları” çağrısında da bulundu.

Politis gazetesi Anastasiadis’in açıklamalarını “Güven Konusunu Gündeme Getirdi”, Haravgi gazetesi “Anastasiadis Tatar’ın İddialarını Yalanladı”, Fileleftheros gazetesi ise “Tatar’ın İfadesi Doğru Değil” başlıklarıyla verdi.

SPEHAR TEMASLARDA BULUNUYOR

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, BM’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’ın Kıbrıs sorunundaki yeni çaba ışığında olumlu ortam oluşturmak adına temaslarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre Spehar geçtiğimiz Pazartesi günü DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile bir araya gelerek, son gelişmeleri ve özellikle Maraş’taki Türk faaliyetlerini ele aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anastasiadis Cumhurbaşkanı Tatar’ın Açıklamalarını Reddetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.