1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Android uygulamalarına “yapışan” bu virüse dikkat!

Android uygulamalarına “yapışan” bu virüse dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siber güvenlik araştırmacıları, Android kullanıcılarını etkileyebilecek iki yeni kötü amaçlı yazılım (malware) tespit etti. ERMAC bankacılık truva atını kullanan bu iki malware, popüler Android uygulamalarına sızabiliyor ve kötü amaçlı yazılımı akıllı telefonda gizleyebiliyor.

Android için yeni malware tehdidi bulundu

Siber güvenlik firması ThreatFabric analistleri tarafından gerçekleştirilen son araştırma, ERMAC bankacılık truva atını kullanan yeni malware’i ortaya çıkardı. Zombinder hizmetini deşifre eden araştırmacılar, sadece iki buton içeren bir web sitesinden yayıldığını söyledi.

Analiz raporunda yer alan açıklamaya göre, web sitesindeki bu butonlar biri Windows diğeri ise Android için indirme seçeneği sunuyor. ERMAC bankacılık atını içeren bu indirme sonrasında e-postalarınız, iki faktörlü kimlik doğrulama kodlarınız veya kripto para cüzdanı bilgileriniz çalınabilir.


Samsung Galaxy S22 için güvenlik açığı! Bir dakikadan kısa sürede hacklendi

Samsung Galaxy S22 için güvenlik açığı! Bir dakikadan kısa sürede hacklendi

Toronto’da gerçekleştirilen bir yarışmada Samsung Galaxy S22 bilgisayar korsanları tarafından 55 saniyede hacklendi! İşte detaylar..

Zombinder’ın ayrıca Android’deki popüler uygulamalara sızabildiği ve bu şekilde akıllı telefonda gizlenebildiği bildirildi. Zombinder aracılığıyla yasal uygulamalara “yapışan” ERMAC bankacılık truva atı, bir sonraki resmi güncellemeye kadar bilgilerinizi kopyalayabilir.

Buna ek olarak Droppers malware’i de ortaya çıktı. Araştırmacılar, Droppers’ın, sızdığı bir uygulamayı tamamen sıfırladığını ve kullanıcılara kötü amaçlı yazılımı içeren bir güncelleme sunduğunu keşfetti. Bu malware’in daha çok APK yoluyla (veya sideloading) yüklenen uygulamalarda görüldüğü belirtildi.

Güvenlik araştırmacısı Chris Hauk, “Hizmet olarak kötü amaçlı yazılım, büyüyen bir sorundur ve kötü aktörlerin çok az programlama becerisiyle ortalığı kasıp kavurmasına olanak tanır. Bu nedenle kullanıcılar, Google Play Store’un dışından uygulama yüklememeli” dedi.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Android uygulamalarına “yapışan” bu virüse dikkat!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.