istanbul manzara

Apple Pay, Safari dışındaki tarayıcılarda görüldü!
114 okunma

Apple Pay, Safari dışındaki tarayıcılarda görüldü!

ABONE OL
2 Ağustos 2022 14:00
Apple Pay, Safari dışındaki tarayıcılarda görüldü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple Pay, çevrim içi bir şeyler almanın en güvenli ve kolay yollarından birisi. Ancak bu yöntem yalnızca Safari ile çalışıyor. Yeni bir güncelleme söylentilerinin ardından mobil ödeme hizmeti kullanıcılar için daha kolay hale gelecek. iOS 16 ile birlikte Apple Pay, kapsama alanını daha da genişletecek.

Apple Pay, Chrome ve Edge tarayıcılarında da yer alıyor

iOS 16 için hazırlanmış olan dördüncü beta sürümünü inceleyen gazeteci Steve Moser, önemli bir bilgiye ulaştı. Moser’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre, iOS 16’yla birlikte Apple Pay’i Safari’nin dışında Chrome ve Edge gibi tarayıcılarda da kullanmak mümkün olacak.

Moser dizi Tweet’te, Edge ve Chrome kullanırken Apple’ın ödeme sayfasında yeni bir ‘Apple Pay ile Devam Et’ seçeneğinin nasıl göründüğünü gösterdi. iOS 15 ve daha eski sürümlerde yalnızca Safari’yle çalışan Apple Pay ile başka tarayıcılarda ödeme de yapmak mümkün hale geliyor.




Apple, maske zorunluluğunu kaldırdı!

Apple, e-postayla yeni COVID-19 kararını duyurdu. Şirket duyurusunda, çalışanların tercihi dahilinde maske takma zorunluluğunu kaldırdı.

Paylaşmıda Firefox hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor. Ancak, diğer kullanıcılar dördüncü beta sürümünden önce Firefox desteğini fark etti. Tüm bu görüntülere ve bilgilere rağmen Apple Pay ödeme seçeneğinin diğer tarayıcılarda olması hakkında kesin bir açıklama yok.

Moser, Apple Pay’in macOS’ta hala kullanılmadığını ve bunun büyük olasılıkla Apple’ın kendi gereksinimleri nedeniyle olduğunu söyledi. Edge, Chrome ve Firefox’un Safari’de Webkit oluştura motorunu kullanmasından kaynaklandığını belirtti.

https://i0.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/08/Apple-Pay-Safari-disindaki-tarayicilarda-goruldu-1.webp?resize=1170%2C658&ssl=1

Haber, Apple Pay’in bazı alanlarda mücadele etmeye devam etmesiyle geldi. Apple’ın iPhone kullanıcılarını kendi temassız ödeme yöntemini benimsemeye ‘zorladığını‘ iddiasıyla bir dava var. Dava, şirketin iOS’ta alternatif cüzdanla izin verme konusundaki isteksizliğinin, binlerce bankanın ve kredi birliğinin her yıl 1 milyar dolardan fazla ek ücret ödemesine yol açtığını belirtiyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Pay, diğer tarayıcılarda da yer alacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0