DOLAR 32,4925 -0.16%
EURO 34,9806 0.4%
ALTIN 2.431,380,35
BITCOIN 2098352-0.56155%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Arazi kavgası alevlendi

Arazi kavgası alevlendi

ABONE OL
29 Ekim 2016 15:11
Arazi kavgası alevlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetin “takas” yöntemi ile YDÜ kurucu Rektörü Suat Günsel’e verdiği denize sıfır arazi ile ilgili gerginlik tırmanıyor. Günsel dün arazi girişine moloz döktürdü, Gürcafer polis çağırdı. Konu Pazartesi günü yargıya taşınacak

Nadire BAHADİ

Bakanlar Kurulu Kararı ile YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’e verilen Mimoza Hotel yanındaki denize sıfır arazi nedeni ile Günsel ve Gürcafer arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor. Önceki gün arazi girişine inşaat malzemelerinin boşaltılmasının ardından dün öğle saatlerinde Günsel’in talimatı ile söz konusu bölgeye moloz döküldü.  Eşdeğer arazide söz hakkı olduğunu söyleyen Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer işlemin durdurulması için bölgeye polis çağırdı. Pazartesi günü Günsel’e verilen arazi sınırlarının belirlenmesi için Tapu Dairesi yetkilileri bölgede ölçüm yapacak. Gürcafer ise arazide yapılacak inşaatın durdurulması için Pazartesi günü konuyu yargıya taşıyacak.

Arazi girişinde yol tartışmasına polis müdahalesi

Müteahhitler Birliği Başkanı Cefer Gürcafer’in söz konusu arazi için konuyu yargıya taşımaya hazırlandığı şu günlerde Bakanlar Kurulu Kararı ile otelin hemen yanı başındaki arazinin de YDÜ Rektörü Suat Günsel’e verilmesinin ardından otelde inşaat çalışmaları başladı. Arazi girişine önceki gün kum ve çakıl boşaltılırken dün de Günsel’in talimatı ile moloz yığıldı. Gürcafer tarafından arazinin korunması amacı ile bölgede nöbet tutan bekçiler ile Günsel’in ekibi arasında gerginlik yaşandı. Bölgeye giden Gürcafer, geçit olan yere moloz döküldüğü gerekçesi ile polisi aradı. Tartışma polisin girişimleri ile yatıştırıldı.

arazi-1

Olumsuz bir şeye rastlanmadı

Arazinin de verilmesi ile Mimoza’da hummalı bir inşaat çalışması başladı. Müteahhit firma elemanları tarafından otel sınırları dün tahta ile kesilirken, Günsel’e verilen arazide kendisinin de hakkı bulunduğunu söyleyen Gürcafer, araziye girişi yasakladı. Gürcafer inşaatın teftiş edilmesi adına İnşaat Encümeni’ni bölgeye çağırdı. İnşaat Encümenliği’nde görevli Nezihe Berberoğlu ise yaptığı teftişte olumsuz herhangi bir şeye rastlamadı

Pazartesi tapu ölçüme geliyor

Geçit olan yere moloz dökülmesi nedeni ile çıkan tartışmaya müdahale eden polis, sınırların belirlenmesi adına Tapu Dairesi’nden yardım istedi. Tapu Dairesi yetkililerinden ölçüm için Pazartesi’ne gün alınırken, sınırlar belirlenip molozların döküldüğü noktanın yol olup olmadığı araştırılacak. Yapılan ölçümlerde molozların geçide döküldüğünün belirlenmesi halinde ise dökülen molozlar kaldırılacak.

Dava hazır

Günsel’e verilen denize sıfır arazinin kendi kullanımında olduğunu ve eşdeğer arazide hak sahibi olduğunu söyleyen Cafer Gürcafer yargı sürecine hazırlanıyor. Dava dosyalarının hazır olduğunu ifade eden Gürcafer, konuyu Pazartesi günü hem Mağusa Kaza Mahkemesi hem de Yüksek İdare Mahkeme huzuruna taşıyacağını kaydetti.

Kaynak:Havadis

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.