1. Haberler
  2. Gündem
  3. Arıklı, KKTC’yi Tanıyan İlk Ülkenin Azerbaycan Olmasını Beklediklerini Belirtti

Arıklı, KKTC’yi Tanıyan İlk Ülkenin Azerbaycan Olmasını Beklediklerini Belirtti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Azerbaycan’ın KKTC’ye uzatacağı yardım elinin çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye’den sonra, KKTC’yi tanıyan ilk ülkenin Azerbaycan olmasını beklediklerini söyledi.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Arıklı, bugün Azerbaycan Yükseliş Partisi yetkililerini makamında kabul etti.

Yükseliş Partisi Başkanı Anar Asadli, Başkan Birinci Yardımcısı Bahram İsmailov ve Başkan Yardımcısı Gülşen Haciyeva ile görüşen Arıklı, özellikle Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması konusuna vurgu yaptı.

ARIKLI

Arıklı kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin yaşadığı bu zor günlerde Azerbaycan’daki güçlü bir ekibi yanlarında görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

“Özellikle KKTC’nin federasyon tezini bir kenara bırakıp, iki devletli ve bölgeli tezle ilgili mesaj verilmesinin önemi büyüktür” diyen Arıklı, bu bağlamda dost ve kardeş ülkelerin yardım elini uzatması gerektiğini kaydetti.

“ULUSLARARASI ARENADA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

“Tanıyabilen ülkeler bizi tanımalı, tanımayan ülkeler ise izolasyonun kalkması için çaba harcamalıdır” ifadelerini kullanan Erhan Arıklı, uluslararası arenada desteğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Azerbaycan ilk olarak bizim elimizi tutmalı” vurgusu yapan Başbakan Yardımcısı Arıklı, KKTC’nin, TC’den sonra kurulan ikinci büyük Türk devleti olduğunu ve varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

“BEKLENTİMİZ KKTC’Yİ TANIYAN İLK ÜLKENİN AZERBAYCAN OLMASI”

Soydaş ülkelerin kendileriyle el sıkışmasını, uluslararası arenada ve BM’de destek vermesini beklediklerinin altını çizen Arıklı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkelerin başında da Azerbaycan geliyor. Azerbaycan’ın bize uzatacağı yardım eli çok önemlidir, siyasi yardımınıza ihtiyacımız var. Beklentimiz KKTC’yi tanıyan ilk ülkenin Azerbaycan olmasıdır. Bizler, sizlerle aynı düşüncelere ve aynı fikirlere sahibiz. Aramızda sınır olmamalı, oğuz birliği yapmalıyız ve Türkçe konuşan ülkeler birliğini bir an önce gerçek yapmamız gerekiyor. Fikir birliği ve gönül birliğimiz var. Bu her engeli aşar…”

Parti yetkilileri de, çalışmaları hakkında Arıklı’ya bilgi vererek, kabulden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arıklı, KKTC’yi Tanıyan İlk Ülkenin Azerbaycan Olmasını Beklediklerini Belirtti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 19 Mart 2025, 08:59

    146436 422637Thoughts speak within just about the internet control console video clip games have stimulated pretty professional to own on microphone as well as , resemble the perfect tough guy to positively the mediocre ones. Basically fundamental problems in picture gaming titles. Drug Recovery 945506

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.