istanbul manzara

bebeğin gerçek anne ve babasının multimilyarder
358 okunma

bebeğin gerçek anne ve babasının multimilyarder

ABONE OL
27 Ekim 2016 10:05
bebeğin gerçek anne ve babasının multimilyarder
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus basını, kucağında 17 aylık bebekle, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçerken askeri bölgede yakalanan Svetlana Bezpiatalia’nın ‘taşıyıcı anne’ olduğu iddia edildi

Güvercinlik bölgesinde, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, 4 Rum’un yardımıyla kucağında 17 aylık bebek ile KKTC’ye geçiş yaparken yakalanan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia’nın ‘taşıyıcı anne’ olduğu ve çocuğun anne ile babasının da Rusya’da multimilyarder oldukları iddia edildi.

Rus basını, 17 aylık Sophia isimli kız bebeğin annesinin, patates cipsi, kahve, çay ve hazır çorbada dünyanın en ünlü şirketlerinden Russky Product OAO’nun Başkanı Olga Mirimskaya olduğunu ve bu şirketin dünya genelinde Nestle, Kraft Foods, Unilever ve Mars Incorporated gibi markaların rakibi olduğunu yazdı. Rus basını, Sophia’nın babasının da Rusya’nın Ulusal Ödeme Sistemi Zolotaya Korona’nın CEO’su Nikolai Smirnov olduğunu yazdı.

Haberlere göre, çocukları olmadığı için multimilyarder çift, Kırımlı olan ve daha önce 5 kez başkası için doğum yapan Svetlana Bezpiatalia ile anlaştı ve Svetlana, çiftten alınan yumurta ve spermlerle hamile kalıp Sophia isimli kız çocuğunu dünyaya getirdi. Svetlana’nın hamileliği sırasında, multimilyarder çiftin ayrıldığını ve bu sırada Nikolai Smirnov’un telkin ve yardımlarıyla Svetlana’nın Rusya’dan kaçtığı öne sürüldü.

“Mahkemeler, Olga Mirimskaya’yı yasal anne kabul etti”

Olga Mirimskaya’nın çocuğun velayet hakkı ve iadesi için hem Rusya hem de Svetlana’nın kaçtığı Güney Kıbrıs mahkemelerinde dava açtığını yazan Rus basını, aylar süren mahkeme sürecinde Rusya ve Güney Kıbrıs mahkemelerinin, Olga Mirimskaya’yı yasal anne olarak kabul ettiğini belirtti.

Svetlana Bezpiatalia’nın bu nedenle Interpol tarafından arandığı ve yasal olmayan yolla KKTC’ye kaçtığı belirtildi.

Olay, Rus medyasında geniş yer buldu

Rusya’nın ünlü gazetesi Pravda’nın 2 Nisan tarihli “Genetik hırsızlık” başlıklı haberine göre, Olga Mirimskaya, mahkeme tarafından yasal anne olarak kabul edildi.

Habere göre, Sophia doğmadan önce iş insanı çift ayrıldı ve Olga Mirimskaya, Svetlana Bezpiatalia’yı desteklemeye ve tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam etti ancak Svetlana kaçmaya hazırlanıyordu.

Pravda gazetesinin haberine göre, çocuğun babası Nikolai Smirnov, Svetlana Bezpiatalia’yı kaçmaya teşvik etti ve ‘Çocuğu Olga’ya verme’ dediği ileri sürüldü.

Bir başka Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda’ya göre, Svetlana Bezpiatalia bebek doğduktan bir hafta sonra

Rusya’dan ayrıldı ve Güney Kıbrıs’a kaçtı.

Bu arada birçok Rus gazetesi, Svetlana Bezpiatalia’nın Nikolai Smirnov’la Güney Kıbrıs’ta buluşup, Sophia’nın tüm velayetini babasına verdiğini yazdı.

Yine Komsomolskaya Pravda’ya göre, Svetlana Bezpiatalia, Nikolai Smirnov’dan 12 bin dolar aldı.

Nikolai Smirnov, Svetlana Bezpiatalia ve kızını Güney Kıbrıs’a getirtip, onlara çok lüks bir apartman kiraladı ve tüm masraflarını karşıladı. Hatta bir Mercedes aldı.

2015 yılında Rum polisi, Svetlana Bezpiatalia’yı, ‘insan kaçakçılığı’ ile suçladı ve Interpol’ün arananlar listesine koydu.

Svetlana Bezpiatalia ve avukatları Rusya ve Güney Kıbrıs mahkemelerinde, biyolojik anne olduğu ve hiçbir zaman taşıyıcı anne olmadığını ispatlamaya çalıştı.

Güney Kıbrıs’ta mahkemede DNA testi yapıldı ve bu testlerde çocuğun Svetlana Bezpiatalia’ya ait olmadığı ortaya çıktı.

İş insanı Olga Mirimskaya, Güney Kıbrıs’taki mahkemede Svetlana Bezpiatalia’yı taşıyıcı anne belgelerini sahtelemekle suçladı ve mahkeme Mirimskaya’yı haklı buldu.

Svetlana Bezpiatalia hep kaçtı ve Rus Gazeteleri Bezpiatalia’yı sahtekârlık ve insan kaçakçısı olarak tanımladı.

Rusya mahkemesi geçtiğimiz nisan ayı başında Olga Mirimskaya’nın Sophia’nın yasal annesi olduğuna hükmetti.

Svetlana Bezpiatalia kararı temyiz etti ancak davayı kaybetti. Mahkeme, çocuğun velayet hakkını genetik anneye verdi.

Bugün Askeri Mahkemeye çıkarılacaklar

“Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme” suçlamasıyla geçtiğimiz cuma gününden beri tutuklu olan Svetlana Bezpiatalia ile onu almaya gelen Nikolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou bugün üçüncü kez Askeri Mahkeme’ye çıkarılacak.

Bu arada, üzerinde erkek kıyafetleri bulunan 17 aylık kız bebeğin de, erkek olduğu intibası yaratmak için o şekilde giydirildiği bilgisine ulaşıldı. Biyolojik anne olduğu belirtilen Olga Mirimskaya’nın tuttuğu Kıbrıslı Türk avukatlar Münür Akil ve Güner Göktuğ’un bugün mahkemede küçük Sophia’yı temsil etmesi bekleniyor.

Anne ve bebek hücrede

Yakalandıkları günden beri, haklarında tutukluluk kararı alınmasına karşın hücre yerine Gazimağusa’da bir otel odasında tutulan Svetlana Bazpiatalia ve küçük Sophia’nın, kaçma veya kaçırılma ihtimalleri çok yüksek olduğu için Gazimağusa Polis Müdürlüğü hücresine alındıkları bilgisine ulaşıldı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0