istanbul manzara

Bet Çalışanları Sahtekârlıktan Tutuklandı
287 okunma

Bet Çalışanları Sahtekârlıktan Tutuklandı

ABONE OL
6 Ekim 2016 12:21
Bet Çalışanları Sahtekârlıktan Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa’daki World Star Betting’in biri kadın üç çalışanı, kazanan kuponlarla oynayarak 28 bin 370 lira temin etmekten yakalandı. Şikayet üzerine tutukladığı üç zanlı aleyhine “sahte belge düzenleme”, “sahtekârlıkla para temini” suçlarıyla ilgili araştırma ve soruşturma başlatan polis, kamera kayıtlarını incelemek ve çeşitli ifadeler almak için mahkemeden süre istedi. Mahkeme de zanlılar için ikişer günlük tutukluluk verdi

Gazimağusa’nın Maraş Bölgesi’nde faaliyet gösteren World Star Betting’de çalışan Murat Kakmaz, Ülviye Abuzet ve Suat Buruk isimli üç kişi, şikayet üzerine sahtekârlıkla para temininden tutuklandı.

Konu iş yerinde ikisi kasiyer sorumlusu olan üç genç zanlı, dün, Gazimağusa’da Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzuruna çıkarılarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı 2’şer gün tutukluluk emri temin edildi.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak, meselenin olgularını aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Tugay Alper’i yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Tugay Alper, 4 Ekim 2016 tarihinde, bahse konu bet ofis direktörünün polis müdürlüğüne giderek, yanında iki yıldır sorumlu olarak çalışan Murat Kakmaz, Ülviye Abuzet ve ocaktan beri çalışanı olan Suat Buruk’tan şikayetçi olduğunu bildirdiğini anlattı.

Bunun üzerine “sahte belge düzenleme”, “sahtekârlıkla para temini” suçlarıyla ilgili araştırma ve soruşturma başlattığını kaydeden tanık polis, bahse konu şirket direktörünün Eylül-Ağustos ayları arasında incelediği kamera kayıtlarına göre, zanlıların üçünün de bir arada çalıştıkları günlerde, kazanan 38 adet yarış kuponu üzerinde oynama yapıp, kazanan meblağı yükselttiğini ve bu sayede sahtekârlıkla 28 bin 307 TL sirkat ettiklerini iddia ettiğini söyledi.

Bahse konu kuponları emare aldığını kaydeden tanık polis, Murat Kakmaz, Ülviye Abuzet ve Suat Buruk’u derdest ederek tutukladığını belirttikten sonra, kamera kayıtlarını inceleyeceğini, meseleyle ilgili ifade alacağını anlatarak, mahkemeden henüz yeni başlayan tahkikatını tamamlayabilmek için süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, tahkikatın selameti açısından zanlıların 2’şer gün poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0