istanbul manzara

Bilgisayar satışlarında 28 yıl sonra rekor kıran düşüş!
133 okunma

Bilgisayar satışlarında 28 yıl sonra rekor kıran düşüş!

ABONE OL
12 Ağustos 2022 21:16
Bilgisayar satışlarında 28 yıl sonra rekor kıran düşüş!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyada görülen enflasyon krizi ve resesyon baskısı, bilgisayar satışlarını da etkilemiş gibi görünüyor. Yeni bir araştırmaya göre, x86 çiplerinin sevkiyatı (masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılan işlemciler) 28 yıl sonra en büyük düşüşü yaşadı.

Bilgisayar satışları 1994’ten bu yana en büyük düşüşü gördü

Mercury Research tarafından hazırlanan yeni bir sevkiyat raporu, masaüstü ve mobil işlemcilerin durumunu ortaya koydu. Pandeminin ardından satış yüzdesi olarak sert düşüş yaşayan x86 çipleri, yaklaşık 30 yılın en düşük noktasına geriledi.

Şirket analisti Dean McCarron’un açıklamasına göre, hem masaüstü hem de dizüstü için işlemci sevkiyatı bir yıl öncesine göre önemli ölçüde azaldı. 1994’ten sonraki en büyük düşüşü yaşayan bilgisayar satışları, bu yıl boyunca gerilemeye devam edecek.


Çin, Google’ın kuantum bilgisayarını yerle bir etti!

Çin, Google’ın kuantum bilgisayarını yerle bir etti!

Çin ve Google arasında kuantum hesaplama yarışı çıktı. Çinli araştırmacılar, Google’In kuantum bilgisayarını yakaladıklarını söyledi.

x86 çiplerinin sevkiyatında gerileme yaşanmış olmasına rağmen, AMD’de yüzler gülüyor gibi görünüyor. Mercury Research’ün araştırması, son üç aylık süreçte AMD’nin masaüstü pazardaki hakimiyetini yüzde 3,7 oranında artırdığını gösterdi.

Fakat dizüstü satışları için benzer tabloyu görmek mümkün değil. Oldukça performanslı Ryzen 5000 ve 6000 modellerine rağmen dizüstü sevkiyatında düşüş kaydetti. AMD’nin ayrıca sunucu pazarındaki payı bir yıl öncesine göre yüzde 2,4 büyüdü.

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Mercury Research Intel ve AMD’nin ürünlerine ek olarak ARM, Snapdragon ve Apple M1/M2’li modellerin pazarın yüzde 9,4’üne hitap ettiğini açıkladı. Bu ürünler arasında en çok uygun fiyatlı Chromebook’lar öne çıktı.

Siz bilgisayar satışları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0