istanbul manzara

Bizim, Kıbrıs’ı Rumların tasallutuna bırakmamız sözkonusu değil
106 okunma

Bizim, Kıbrıs’ı Rumların tasallutuna bırakmamız sözkonusu değil

ABONE OL
17 Mayıs 2021 18:15
Bizim, Kıbrıs’ı Rumların tasallutuna bırakmamız sözkonusu değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ndan  Kıbrıs konusunda net mesajlar geldi.Sabah Gazetesi’ne konuşan Erdoğan Kıbrıs konusunda kararlı tutumlarının devam ettiğini kaydetti.

“ Bizim; Kıbrıs’ı Rumların tasallutuna bırakmamız diye bir şey sözkonusu olamaz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Kıbrıs Türk halkının hakkını sonuna kadar arayacağız, bu konuda kendimizden başka kimseye güvenmiyoruz” dedi.Erdoğan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramında KKTC’de de olacağını ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs konusunda Avrupa Birliğii ve BM’nin Türkiye’nin garantörlüğü kaldırılsın, Türk askeri Kıbrıs’tan uzaklaştırılsın, Kıbrıs’ta güvenliği AB sağlasın” yaklaşımının kabul edilmeyeceğini yineledi.27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de gerçekleşen 5+BM gayriresmi toplantısına ilişkin olarak Sabah Gazetesine değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, AB’nin ikircikli tutumu Yunanistan ve diğer ülkelerin Rum kesimini muhatap alıp KKTC’yi yok sayması ile ilgili son derece tavırlı olduğunu belirterek, “Kıbrıs konusunda kendimizden başka kimseye güvenmiyoruz” ifadelerini kullandı.Erdoğan “Bizim; Kıbrıs’ı Rumların tasallutuna bırakmamız diye bir şey sözkonusu bile olamaz. Türk askerinin çekilmesi teklif dahi edilemez. Biz, önümüzdeki günlerde uluslararası platformlarda ülkelerle diplomasiye devam edeceğiz. Bugüne kadar KKTC’ye yönelik tutumları belli, fakat biz Kıbrıs Türk halkının hakkını sonuna kadar arayacağız. Ama şu kadarını söyleyeyim ki; kendimizden başka kimseye güvenmiyoruz…” dedi.Erdoğan konuşmasında Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk gelen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC’de olacağını da belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0