1. Haberler
  2. Gündem
  3. BRTK Müdürü Özkurt ARUCAD’da öğrencilerle buluştu

BRTK Müdürü Özkurt ARUCAD’da öğrencilerle buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün düzenlediği “Hakikat Sonrası Çağda Medya” başlıklı seminer, gerçekleştirildi. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt’un konuk konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, medyanın dünü, bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Seminerin moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Huri Yontucu üstlendi.

Meryem Özkurt, sunumuna Bayrak Radyosu’nun kuruluş sürecini anlatarak başladı ve bu mütevazı başlangıcın zaman içerisinde BRTK’ya dönüşümünü, kurumun geçirdiği yapısal ve teknolojik değişimlerle birlikte aktardı. Konuşmasında Kıbrıs’ın medya tarihine ışık tutan örneklere yer veren Özkurt, medya kuruluşlarının evrimini tarihsel bir bakış açısıyla değerlendirdi.

Seminerin ilerleyen bölümlerinde internetin ortaya çıkışıyla medyada yaşanan köklü değişimlere dikkat çekildi. Özkurt, yapay zekanın medya üretim süreçlerine entegrasyonu konusundaki düşüncelerini paylaşırken, doğru sorular sorulmadan doğru yanıtların alınamayacağını belirterek, yapay zekanın bilinçli ve etik kullanımının önemini vurguladı.

“Post-truth” olarak adlandırılan hakikat sonrası çağın toplumsal etkilerinin tartışıldığı bölümde ise gerçeğin yerini algının aldığı günümüz medya diline eleştirel bir yaklaşım sunuldu. Medyanın propaganda aracı olarak kullanılabilme potansiyeli, yankı odaları ve bu yapıların toplumsal kutuplaşmayı nasıl derinleştirdiği çeşitli örneklerle katılımcılara aktarıldı.

Kariyeri boyunca Türkiye’deki Show TV, TGRT, Star TV ve TRT gibi önemli medya kuruluşlarında görev alan Meryem Özkurt, bu deneyimlerinden de örnekler paylaşarak öğrencilere sektör hakkında önemli bilgiler aktardı.

Seminerin sonunda, dezenformasyonun yaygınlaştığı bu çağda medya okuryazarlığının hayati bir gereklilik olduğu vurgulandı. Özkurt, bireylerin eleştirel düşünme ve sorgulama yeteneklerini geliştirmesinin, doğru bilgiye ulaşmanın temel yolu olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı. Seminer, katılımcıların sorularıyla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BRTK Müdürü Özkurt ARUCAD’da öğrencilerle buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.