istanbul manzara

Büyük Av İçin İşte Yeni Harita
358 okunma

Büyük Av İçin İşte Yeni Harita

ABONE OL
26 Ekim 2016 10:43
Büyük Av İçin İşte Yeni Harita
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde 17 bin avcının heyecanla beklediği, 30 Ekim’de başlayacak olan “Büyük Av” sezonunda avcılar, toplam 11 gün avlanabilecek… Yeni av haritası dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında onay aldı

Avcıların heyecanla beklediği “Büyük Av”, 30 Ekim Pazar günü başlıyor. 28 Aralık’ta son bulacak olan büyük avda avcılar toplam 11 gün avlanabilecekler. Av haritası dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında onay aldı.

KIBRIS’a konuşan KKTC Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi, ülkemizde toplam 17 bin avcının bulunduğunu belirtti.

30 Ekim Pazar günü başlayacak olan büyük avda, avcıların “6, 13, 20, 27 Kasım 2016 ile 4, 11, 18, 21, 25, 28 Aralık 2016” tarihlerinde toplam 11 gün avlanabileceklerini kaydeden Karaderi, avcıların av haritasını ise federasyondan ya da kaymakamlıklardan temin edilebileceğini söyledi.

Karaderi, büyük avda vurulacak en çok 5 keklik ve ya tıraş artı bir tavşan, bunun yanında 8 adet fassa, yaban güvercini ve karga ile saksağan olmak üzere 30 adeti geçmeyeceğini söyledi.

Avcıların uyması gereken kuralları da sıralayan Aysın Karaderi, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Güneşin doğuşu ile batışı arasında av faaliyeti yapılabilir. Baraj ve göletlerden en az 500 metre uzakta av faaliyeti yapılabilir. Meskûn mahalden 200 metre uzakta av faaliyeti yapılabilir. Av faaliyetlerinde tel, tuzak, kapan, file, ökse, ses bandı ve ya hayvan sesi çıkaran bir alet ya da cep telefonu kullanılamaz.

Av bölgelerine araçla gidecek avcıların tüfeklerini, araçların bagajında ve kırık olarak bulunduracaklardır. Avcıların hedefini görüp, tanımadan ateş etmemeleri ve birbirlerini koruyacak şekilde avlanmaya özen göstermeleri gerekmektedir.

Avcıların, ava kapalı bölgelere girip avlanmamaları ve yasada yer alan kuralların dışına çıkmamaları gerekmektedir. Avcılar, av koruma görevlilerinin uyarılarına uymak zorundadır. Yasa ve ya bu tüzük kuralları dışına çıkan avcılar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Telefon ve elektrik kabloları ile trafik işaretlerine ve bilgi verici levhalara zara verilmemelidir. Av gününden önce başka bir adreste konakladıktan sonra ava çıkacak olan avcıların, tüfeklerini beraberinde götürebilmeleri için tasarruf ve avlanma ruhsatlarına ek olarak, ilçe kaymakamlıklarından taşıma izni alınacaktır…”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0