istanbul manzara

BÜYÜK SOYGUN ZANLILARI İRANA KAÇTI
306 okunma

BÜYÜK SOYGUN ZANLILARI İRANA KAÇTI

ABONE OL
22 Eylül 2016 13:50
BÜYÜK SOYGUN ZANLILARI İRANA KAÇTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Duygu Alan

Lefkoşa’da beş gün ara ile gerçekleştirilen kuyumcu soygunları ile ilgili polis soruşturması devam ediyor.

Havadis’in polise yakın kaynaklardan edindiğini bilgiye göre, Erdinç Kuyumculuk’u soyanlar ile Assos (Altınbaş) Kuyumculuk’u soyanlar aynı kişiler.

Polis, soyguncuların eşkallerini ve isimlerini tespit etti.

Kuyumcu soygunları ile ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, soyguncuların Ercan-Türkiye bağlantılı İran’a kaçtığını tespit etti.

Mücevherlerin akıbeti henüz bilinmiyor

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, soyguncular, Assos (Altınbaş) Kuyumculuk’u soyduktan hemen sonra Ercan Havaalanı’ndan ülkeyi terketti.

Polis, kuyumculardan çalınan altın ve pırlantaların yurtdışına çıkarılıp çıkarılmadığını araştırıyor, soruşturma kapsamında Ercan Havaalanı’ndaki xray cihazlarının kayıtları inceleniyor.

kuyumcu1

Büyük vurgun

Erdinç Kuyumculuk ile Assos (Altınbaş) Kuyumculuk’a ait güvenlik kameralarının kayıtlarından yapılan tespitlere göre üç kişi oldukları belirlenen soyguncular, toplamda piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan altın ve pırlanta çaldı.

Soyguncular, Erdin Kuyumculuk’u 4, Assos (Altınbaş) Kuyumculuk’u ise 22 dakikada soydu.

Balyozla kırdılar 300 bin TL’lik altın çaldılar

Lefkoşa’da Metropol bölgesinde Erdinç Küçükuncular’a ait Erdinç Kuyumculuk 10 Eylül 2016 tarihinde sabah saat 04.12’de soyuldu.

Erdinç Kuyumculuk’ta soygun an ve an işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Soyguncular, 3 kişi ve maskeliydi. Soygun toplam 4 dakikada gerçekleşti. 4 dakikada 2 kilo altını çalan soyguncular, işyerini 300 bin TL zarara uğrattı.

Soyguncular, dükkanın batıya bakan vitrinin kepengini kaldırdı ve yere büyük bir naylon açtı. İkisi etrafı kolaçan ederken biri balyoz ile vitrin camına vurmaya başladı. 10 milimlik izolasyonlu özel vitrin camı, 3 balyoz darbesi ile kırıldı.

Soyguncular, Erdinç Kuyumculuk’un açtığı anda alarm devreye girdi. Polis, 5 dakikada olay yerine ulaştı ancak, soyguncular, 4 dakika içerisinde soygunu gerçekleştirdi, kaçtı.

kuyumcu2

Bu kez hedef pırlantalar oldu

Erdinç Kuyumculuk soygununun üzerinden bir hafta geçti, soyguncular tespit edilemedi. Yakalanmamanın verdiği cesaretten olsa gerek 15 Eylül 2016 tarihinde de soyguncular bu kez Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne 300 metre uzaklıkta bulunan Assos (Altınbaş) Kuyumculuk’u açtı.

Küçük Kaymaklı’da Muhtar Yusuf Galeria’da faaliyet gösteren Assos (Altınbaş) Kuyumculuk isimli işyerini açan soyguncular, kuyumcuya Muhtar Yusuf Galeria’nın iç kısmına bakan çıkış kapısını açarak girdi. Önce kepengi açan soyguncular, sonra cam kapıyı sert bir cisim ile kırmaya çalıştı.

Polis incelemesine göre 1.10 milimetre olan kapı camı tamamen kırılmayınca soyguncular bu kez kapıyı zorladı.

Yaklaşık 20 dakika süren uğraştan sonra kuyumculuğun kapısı açıldı, soyguncular içeri girdi.

Soyguncuların, dükkandaki altınları çalmaları toplamda 2 dakika sürdü.

Kapıyı açma süresi ile birlikte soyguncular, toplamda 22 dakikada soygunu gerçekleştirdi ve piyasa değeri 900 bin TL olan altın ve pırlantalar ile kayıplara karıştı.

İlk zanlılar suçsuz bulundu

İki kuyumcunun soyulmasının ardından alarma geçen polis, 16 Eylül 2016 tarihinde ihbar üzerine Hakan Angay’ı tutukladı.

Kuyumcu ustası Hakan Angay, polis tarafından mahkemeye çıkarıldı, hakkında soruşturma maksatlı üç gün tutukluluk emri alındı.

Hakan Angay, olayla ilgili herhangi bir bağı olmadığından üç günlük tutukluluğun ardından, mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Yüksek tansiyon şikayeti ile hastaneye yatırılan ve soygun olayıyla ilgili gözaltına alınan kardeşi Volkan Angay ise aynı gün serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0