istanbul manzara

Büyük Vurgun: Riverside Hotelde  Devre Mülk Tatil Tuzağına Dikkat
336 okunma

Büyük Vurgun: Riverside Hotelde Devre Mülk Tatil Tuzağına Dikkat

ABONE OL
2 Ekim 2016 12:15
Büyük Vurgun: Riverside Hotelde  Devre Mülk Tatil Tuzağına Dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir çok vatandaşımız bizi arayarak Riverside otelin yalancılıkla ve sahtekarlıkla para temini yaptığını idda etti.

Riverside hotelin zimmetine usulsuz para geçirdiği iddaları giderek içinden çıkılmaz bir durum haline geldi.

İlk önce devre mülk tatil kazandınız bahanesiyle telefon açarak hotele davet ediyorlar ve planlarını uygulamaya başlıyorlar 

Mağdur olan bireyler gerek Türkiye gerekse Kıbrıs’tan bizi sık sık arayıp şikayetlerini dile getiriyorlar. Bu konu Riverside hotelin arkasındaki isimlerden dolayı  gün yüzüne çıkarılmıyor.

İşte bize son ulaşan okuyucumuzun konu ile ilgili yazısını aynen yayınılıyoruz 

Arkadaşlar belkide coğunuz duymamış haberiniz yoktur RCİ diye bir kuruluşun varlığından ve de amacından. Bir de bu kuruluşun halkın içine karışabilmesi için kullanılan ve çok büyük değer kaybeden Riverside otelinin burdaki rolünden.. Şimdi film şöyle başlıyor.. Bedava… bir hafta sonu tatili hediye edilecek vaadi ile bir sunuma davet ediliyorsunuz.. Eh gidip bir sunumu izlemekle birşey kaybetmeyiz diyip gidiyorsunuz. Otelin toplantı salonunda gruplar halinde her misafir çiftin önüne mesleğinde 1 numara olmuş dilini çok iyi kullanarak sizi her yönden ele geçiren bir temsilci ile sunumu dinlemeye başlıyorsunuz. Öncelikle bugune kadar yaptığınız tatiller ve fiyatların analizi yaptırılıyor. Durup vay be diyorsunuz ne kadar para harcamışım tatil için (AMA TATİLİ YAŞADINIZ VE BUNA DEĞMİŞTİR EMİN OLUN). Sonrada size RCİ diye bir sistemden bahsetmeye başlıyorlar..

Sözde bu kuruluşa dünya çapında üye olan otellerden birinden devremülk tatil alıyormuşsunuz ve bu sisteme dahil olup devremülk tatiliniz boyunca RCİ’ın üyesi olan dünyanın herhangi bir yerindeki otelinde tatilinizi extra otel ücreti ödemeden yapabiliyormuşsunuz. Bu bahsedilen devremülk ise en az 10 yıllıktan başlayıp 25 yıla kadar olan anlaşmalardan oluşmaktadır. senede 1 hafta tatil yapma hakkınız oluyormuş.

Ordan girip burdan çıkılıyor ve neredeyse bedavaya tatil yapacağınızı düşüneceğiniz ama sonrasında daha nerelere ne kadar paralar ödeyeceğiniz anlatılmadan ve çok önemli noktalara değinmeden sizi büyülüyorlar. Her yıl tatil yapma alışkanlığı olana hatta olmayana bile ilk bakışta mantıklı gelen bu sistemin detaylarna inmeye başlayınca..

mesela 25 yıllık devremülk almak demek 25 sene senede 1 hafta dünyanın herhangi bir yerinde tatil yapabiliyormuşsunuz. Ama siz devremülkü kktcden Riverside’tan alacağınız için RCİ kuralı gereği tatilinizi yurt dışında yapabilmek için değişim ücreti olarak 100EURO ödemelisiniz. eh hade yedik. Bi de Riverside’tan alacağınız 1 haftalık devremülkün bakım onarımı niyetine sececeğiniz odanın kişi sayısına göre 150EURO yılda Riverside otele odeme yapacaksınız. eh hade onu da yedik. E bu devremülk sadece oteli kapsıyor, ve de otele yemekler dahil degil extra; Nolacak ki nasıl olsa her yıl farklı bir yabancı memlekete gideceğimizden otelte pineklemeyceğiz ki, gezip eğleneceğiz dısarda yeriz dedik onu da yedik.. Sizin alacağiniz devremülk Riverside burada nasıl ki buraya arabanızla siz gelecekseniz yabancı memleketteki otele de gitmek sizin sorumlulugunuzda; yani birde ucak bileti girdi işin içine. Kabaca bir hesap bir kitap, eh herşeye rağmen yinede her halukarda uygun bir fiyat assında diyorsunuz, biz bir düşünelim de geliriz diyorsunuz ama orda durun şimdi; burdan çıkıp araştırıpda gerçekleri anlamamanız gerekiyor, senaryo hazır; ama beyfendi bu size verdiğimiz fiyat şu an için tanıtım çerçevesinde geçerlidir deniliyor. Haydaa gelde çık içinden. Tatil merakı ve ilk başta uygun görünen fiyatla aldınız.

Haydi hayırlı olsun,

imzayı attıktan 15 gün içinde vazgeçebilirsiniz, ama fiyatın %25 ini tazminat olarak ödemeniz kaydıyla. Şimdi gerçeği öğrendikten sonra 4000EURO nun %25ini bir gecede kaybetmeyi mi yoksa 25 yılda ıvıra zıvıra 100-150EUROşar ödeyip aşağı yukarı 20.000EURO ödemeyi mi seçersiniz. Ewet imzadan sonra seçim yapmak cok zor.. Ama derler ya beterin beteri vardır diye! İmzayı attıktan 4 ay sonra, parayı da ödedikten sonra gerçekleri öğrenmek!..Elinize verilen ve altına imzayı atacağınız yaklaşık 10 sayfalık sözleşmede öylesine maddelerle kafanızı karıştıryorlarki, o sunum esnasında etrafınızda dolaşan o kadar uzmana direnip hangi maddedeki açığı yakalayacağınızı bilemiyorsunuz ve maddede yazanı okuyup ne olduğunu gerçekten öğrenemeden doldurmaca konuşmalarla kanıveriyorsunuz. Gelelim saadete assında çok da kötü bir durum yok 25 yıllık bir devremülkünüz oluyor evet! Ama sadece Riverside Otelde geçireceğiniz 25 yı!! RCİ demiştik ona ne mi oldu..

Efendim o sadece otelin ilk 2 yıl için sizi RCİ’a hediye olarak üye yapmasıdır. kalan 23 yılda ise RCİ şirketine üye olmanız(paradan bahsediyoruz elbette!!) ve her yıl için üyelik ücretinizi ve diğer UÇAK+TRANSFER+YEMEK+DEĞİŞİM ÜCRETİ ödeyerek faydalanmanız mümkün.. E bunu bile bile nasıl böyle birşey alınır ki!! Varsa bunun böyle olduğunu bilerek aldım diyen biri ben ona 30 yıl yemek dahil tatil vereceğim! Uygulamayı anlatırken sarfedilen binlerce sözcükten çoğunun assında sözleşmede bir iki kelime farkla esas amacına ulaşması şu an Riverside’a oturduğu yerde çok iyi paralar kazandırıyor.. YAZIKLAR OLSUN! Şu güzel ve temiz ülkemizi böylesine kalleş uygulamalarla kirletiyorsunuz… YAPANA DA YAPTIRANA DA …..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0