1. Haberler
  2. KIBRIS
  3. Çalıntı altınlarla yakalandı

Çalıntı altınlarla yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metehan’dan KKTC’ye giriş yaparken uyuşturucu ve polise çalıntı olduğunu itiraf ettiği altınlarla yakalanan 51 yaşındaki Özel Vurdu mahkemeye çıkarıldı

Avustralya’dan tatil için ülkeye gelen ve uyuşturucu maddenin yanı sıra çalıntı olduğunu bildiği 257 parça ziynet eşyası ile KKTC’ye giriş yapmak isterken Metehan Kara Giriş Kapısı’nda yakalanan Özel Vurdu, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede, zanlının tasarrufunda bulunan ziynet eşyaların çalıntı olduğu öğrenilirken KKTC’ye satmak için getirdiği öğrenildi.

Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın yeni olduğuna dikkati çekerek 4 gün tutukluluk emri verdi.

Ziynet eşyalarını, uyuşturucu satarak temin etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlı Özel Vurdu’nun uyuşturucu madde Hintkeneviri “İthal ve Tasarrufu”, “Hırsızlık mal kabulü” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Cemal Ramiz, Vurdu’nun 18 Temmuz tarihinde, saat 13.00 sıralarında Avustralya’dan Larnaka Hava Limanına gelip Metehan Kara Kapısından giriş yapmak isterken, üzerinin ve eşyalarının arandığını söyledi.

Ramiz, zanlının tasarrufunda 15 gram Hintkeneviri uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydetti.

Vurdu’nun eşyalarında yapılan aramada ise 257 parça ziynet eşyası tespit edildiğini kaydeden Ramiz, zanlıdan yapılan soruşturmada ziynet eşyaları Avustralya’da kendinin ektiği Hintkeneviri uyuşturucu maddeden 4 bin gramını sokak satıcılarına satarak aldığını itiraf ettiğini söyledi.

86 bin 635 TL’lik ziynet eşyalarını 4 yılda biriktirdi

Ramiz, zanlıdan yapılan sorgulamada ziynet eşyalarının çalıntı olduğunu bildiğini ve 2014 yılından bu yana çalıntı ziynet eşyaları biriktirdiğini ve KKTC’ye satmak için getirdiği yönünde itirafta bulunduğunu kaydetti.

Edinilen bilgide, zanlının tasarrufunda bulunan 257 parça ziynet eşyaların toplam değerinin 86 bin 635 TL olduğu öğrenildi.

Soruşturma devam ediyor

Soruşturmayı yürüten polis memuru Cemal Ramiz, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini belirterek, Vurdu’nun 4 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Devrim DEMİR

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çalıntı altınlarla yakalandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.