istanbul manzara

Cildimiz ve Kimyasal Peeling!
297 okunma

Cildimiz ve Kimyasal Peeling!

ABONE OL
27 Ekim 2016 22:27
Cildimiz ve Kimyasal Peeling!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimyasal peeling cildi yenilemek için amacıyla hekim tarafından uygulanan,kimyasal maddelerle cildin üst tabakasının ‘soyulması’ işlemidir.

Cildi Yeniden Canlandırma Kimyasal Peeling:

Meyve asitleri ile uygulanan ‘peeling’ bakımları ölü cilt hücrelerini nazikçe soyarak,yeni hücrelerin oluşumunu sağlar.’Peeling terimi’,derinin üst tabakalarının kontrollü bir şekilde soyulması anlamına gelir.Amaç,daha sağlıklı ve genç hücreler oluşturarak,cildin daha parlak,gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktır.Düzenli uygulamaylaİnce çizgiler ve kırışıklıklar giderilebilir. Cildin kahverengi lekeler yani pigment düzensizlikleri giderilebilir.yenilemek

Sivilce izleri tedavi edilebilir

Cildin esneklik şıklıgı sağlanabilir

Kimyasal Peeling Uygulamaları:

*Kimyasal peeling cildi yenilemek amacıyla hekim tarafından uygulanan,kimyasal maddelerle cildin üst tabakasının

soyulması işlemidir.

*Uygulamaya %20 konsantrasyonda test dozu ile başlanır;seanslar ilerledikçe %35,%50 ve %70 konsantrasyonlara kadar çıkabilir.

*Peeling işlemi,özel peeling solisyonlarının cilde sürülmesi şeklinde uygulanır.İşlem on dakika sürer.Bu solüsyonlar,cilt üzerine sürüldüklerinde deri yüzeyinde de hafif bir reaksiyona neden olup,kızarıklık oluştururlar.Derinin en yüzeysel tabakasındaki hücresel arası bağları zayıflatır ve bu şekilde hücrelerin dökülmesini sağlayarak etkisini gösterirler.Yüzeysel tabakadaki hücrelerinin  dökülmesi yeni deri hücrelerinin yapımını hızlandırır ve cilt yüzeyi daha genç haha genç hücreler ile kaplanmış olur; daha pürüzsüz ve ışıltılı gözükür.

*Seanslar, bir hafta yada 10gün arayla uygulanabilir. Hastanın durumuna göre bu süre uzatılabilir. Ancak alttan gelen yeni hücrelerin yüzeye erişebilmesi yaklaşık 5 gün süreceği için, bu süre dolmadan tekrar peeling yapılması uygun değildir.

*Hastaların kaç peeling seansına ihtiyacı olduğu, tedavi edilecek soruna bağlıdır. Güneşe ve kronolojik yaşlanmaya bağlı ciltlerde etki, en az 7-8 yüzeysel kimyasal peeling işlemi sonrası görülebilmektedir. Ancak seans sayısı ne olursa olsun, sonucun korunabilmesi için, evde AHA içeren kozmetik ürünlerin kullanılması ve yılda birkaç kez peeling uygulamasına devam edilmesi gerekir.

*Peeling uygulamasını takiben ve tedavi boyunca (hatta ömür boyu) güneşten korunma için önemlidir. Aha peelingi sonrası kişiler normal aktivitelere devam ederler. Uygulamayı takiben birkaç saat makyaj yapılmaması ve güneşten korunulması önemlidir.

Kimyasal Peeling İşlemini Yapılmaması Gereken Durumlar:

*Alerji ve Bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklar

*Egzama, dermatit gibi cilt hastalıkları

*Uçuk benzeri viral cilt hastalıkları

*Güneşe Karşı aşırı duyarlılık

*Yara iyileşme problemleri

*Açık yara varlığı

*Yakın zamanda geçirilen operasyon, lazer uygulaması ve radyasyon tedavisi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0