DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18491241.01257%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

DAÜ KÖR DÜĞÜM!  NEDE OLSA TÜRKİYE ÖDER!

DAÜ KÖR DÜĞÜM! NEDE OLSA TÜRKİYE ÖDER!

ABONE OL
20 Aralık 2023 15:50
DAÜ KÖR DÜĞÜM!  NEDE OLSA TÜRKİYE ÖDER!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DAÜ’DE BATTI BALIK YAN GİDİYOR KILIÇ İZLİYOR ÖZCENK KEYİF ÇATIYOR!

KKTC’nin bir zamanlar en güzide kurumlarından Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’de göreve yeni seçilen Rektör Hasan Kılıç aradan geçen de elle tutulur hiçbir sorun ile ilgili program getiremedi ve DAÜ kör düğüm haline döndü.

ÇÖZÜMSÜZLÜK BATAĞA GÖTÜRÜYOR!

DAÜ’de yaşanan mali kriz kötü yönetim den kaynaklanan yapısal sorunlar nedeni ile sorunları ile bile bile batırılmak isteniyor keza 2024 yılında çok daha sorunlar ile karşı karşıya kalacağı da gelen bilgiler arasında olduğu öğrenildi.

ÇÖZÜMLERİ PERSONEL MAAŞ KESİNTİSİ VE İŞTEN DURDURMA!

Yeni yılda çalışanın maaşlarında %40 oranında kesintiye gidilmesi ayrıca üçüncü ülke çalışanlarının işine son verilmesi planlanırken bu kötü süreçte bile DAÜ’ye personel alımı hız kesmeden devam ediliyor.

KAPI KAPI PARA ARAMA DERDİNE DÜŞTÜLER

Kötü yönetim ,rant düzeni yapısal sorunların ortaya çıkan mali yükünü Anavatan Türkiye’den bulma derdine düşen başta VYK Başkanı Özcenk, Rektör Kılıç ve Rektör Yrd. Tümer geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek kapı kapı dolaşıp para arama derdine düştükleri iddia edildi.

KÖTÜ YÖNETİM,DAÜ BORCUNU HALKA ÖDETMEK İSTİYOR

DAÜ nün devlete borcunu neden devlet üstlenip siliyor? Diğer üniversiteler vergi adaleti açısından borç silinmesine tepki gösterirken KTHY’de ki duruma benzer bir anlayış ile gidildiği belirtiliyor.

REKTÖR KILIÇ, HAYALKIRIKLIĞI YARATTI

DAÜ’ye büyük umutlarla atanan Rektör Hasan Kılıç, zayıf yöneticilik özellikleri, sorunları çözmeye yönelik hiçbir proje hazırlamayışı, her şeyi Türkiye’den beklemesi, çalışanların özlük haklarına yönelik hiçbir öneri açıklayamaması, üniversitenin gelirini artıracak radikal adımlar atamaması, giderleri azaltmak yerine vergi borçlarının silinmesi için halkın cebinden beklentiye girmesi kamuoyu nezdinde tepkilere yol açıyor.

DAÜ’YÜ İFLASA SÜRÜKLEYEN GEREKÇELER!

Tüm partiler iktidara gelince ilk iş milletvekilliğini kazanamayan adaylara DAÜ VYK Başkanlığı ve üyelik dağıtıldı. Üniversite yanlış istihdamlar, hangi parti iktidardaysa partili istihdamlar DAÜ’yü yönetilemez hale getirdi. Yıllardır ödenmeyip biriken bir milyar TL vergi yasal olmayan şekilde Millî Eğitim Bakanlığına yükletildi. AyrıcaTüm partiler iktidara gelince ilk iş belediye başkanlığı veya milletvekilliğini kazanamayan adaylara DAÜ VYK Başkanlığı ve üyelik dağıtıldı.

Kötü yönetimin, beceriksizliklerinin ve hırsızlıkların bedelini Türkiye’ye ödetmek için kapı kapı gezdiler. Türkiye hükümetlerinin iyi niyetli olarak borçları sürekli ödemesi kötü yöneticileri ödüllendirip şımarttı.

DAÜ İFLASA GÖTÜREN NEDENLER!

1.Partizan atamalar ,Yetkin ve liyakate dayalı olmayan kişilere verilen ultra yetkiler!

2. İhaleler adam kayırma ,nüfuslu kişilerin yakınlarını ataması fahiş yüksek maaşlar, Borç batağında ki kurumu anavatan Türkiye’den sürekli para ile kapatma çözümü!

3.Devlete düzenli ödenmeyen vergi borçları ve bu nedenle YÖDAK onayı alamıyor ve programları güncelleyemez duruma gelirken 2023 itibariyle DAÜ’nün borcu 1 milyara TL ulaşırken eğitim bakanlığı borcu üstleneceklerini bu durumun ise yasal olmadığı öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r