istanbul manzara

Denetmen yasası gerginliği
278 okunma

Denetmen yasası gerginliği

ABONE OL
19 Eylül 2016 10:06
Denetmen yasası gerginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitimde örgütlü sendikalar, Eğitim Bakanı’nın, denetmenleri ilgilendiren yasada yapılması planlanan değişikliklerle ilgili KAMU-SEN ile görüşmesine sert tepki gösterdi. KTÖS ve KTOEÖS, denetmenleri ilgilendiren yasada yapılacak değişikliklerle ilgili eğitimde örgütlü sendikalarla görüşülmesi gerektiğini savundu. Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve KAMU-SEN Başkanı Metin Atan ise, denetmenlerin kamu sınavına girerek göreve alındığını ve bu nedenle de görüşülmesi gerekenin kamuda örgütlü sendikalar olduğunu söyledi.

Eğitim Bakanı’nın, Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme Ve Yönlendirme Kurulu (Kuruluş, Görev Ve Çalışma Esasları) Yasası’nda yapılacak değişikliklerle ilgili iki eğitim sendikası yerine, KAMU-SEN ile görüşmesi bakanlık ve sendikalar arasında gerginlik yarattı.

KTÖS ve KTOEÖS, denetmenlerin eğitimin içinde bulunan kişiler olduğunu söyleyerek bu konuda atılması planlanan bir adım için eğitimde örgütlü sendikalar ile görüşülmesi gerektiğini savundu.

Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve KAMU-SEN Başkanı Metin Atan ise, denetmenlerin kamu sınavına girerek göreve alındığını ve bu nedenle de görüşülmesi gerekenin kamuda örgütlü sendikalar olduğunu söyledi.

Elcil: Yasaya aykırı davranılıyor

KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil, Eğitim Bakanlığı’nın denetmenler konusunu KAMU-SEN ile görüştüğünü söyledi. KAMU-SEN’in bu konuda hiç bir yetkisi olmadığını savunan Elcil, bakanın yasaya aykırı davrandığını ileri sürdü.

Elcil, buradaki amacın eğitim sendikalarının konudan uzak tutulmak istenmesi olduğunu ifade ederek, “Yasa zaten eğitim sendikaları ile görüşülmesini emrediyor” dedi.

Ayrıca denetmenlerin de bu konuda tepkili olduğunu belirten Elcil, genel bir grevin söz konusu olabileceğinin sinyalini verdi.

Gökçebel: Eğitimi ilgilendiren bir konu

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Eğitim Bakanlığı’nı yasa dışı davranmakla suçladı.

Eğitimi ilgilendiren bir konunun, eğitim dışında olan bir kamu çalışanları sendikasıyla görüşülmesine anlam veremediğini kaydeden Gökçebel şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir denetmen üyesi olmayan KAMU-SEN ile eğitime yön verecek olan denetmenler yasasını görüşmek iş bilmezlikten öte suçtur. Bunun doğru olmadığını KAMU-SEN’e de, bakanlığa da söyledim. Ancak böyle bir görüşme yapılmış. Buradaki amaç öğretmen sendikalarını ekarte etmektir.

KAMU-SEN’in tek bir denetmen üyesi bile yoktur. Nasıl olurda denetmen üyesi olmayan bir sendika ile denetmenler yasası görüşülebilir. Bunun altında iyi niyet yoktur.”

Metin Atan: Denetmenler kamu görevlisidir

KAMU-SEN Başkanı Metin Atan, denetmenlerin kamu görevlisi olduğunu ve bu nedenle yasada değişiklik çalışması yapılırken de görüşülmesi gereken sendikanın kamu sendikaları olduğunu ifade etti.

Atan, denetmenlerin her ne kadar öğretmenlik görevi yapan kişiler olsa da denetmenlik görevine alınırken kamu görevliler yasasından işe girdiklerini belirtti ve şu şekilde konuştu:

“Denetmenler Kamu Görevliler Yasası’na tabidir. Bu doğrultuda da yasada bir değişiklik yapılırken kamuda en çok üyesi olan sendika ile görüşülmesi gerekir. Yapılanda budur.

KAMU-SEN’in de öğretmen üyeleri var. Ancak öğretmenlerle ile ilgili bir yasa yapılacağında biz görüşülmesi gerekenin öğretmen sendikaları olduğunu biliyoruz. Eğitim Bakanlığı bu konuda doğrusunu yapmıştır. İki öğretmen sendikasının bu konudaki tavrı yanlıştır.”

Berova: Yasa ne öngörüyorsa öyle davrandık

Eğitim Bakanı Özdemir Berova, yasa ne öngörüyorsa o şekilde davrandıklarını söyledi ve bu konuda çalışmalara başlarken de hukukçularından görüş aldığını kaydetti.

Denetmenlerin göreve kamu sınavı ile alındığını ifade eden Berova, kamu görevlileriyle,  göreve alınan kişileri kapsayan yasaların da kamu sendikalarını bağladığını anlattı.

Berova, “Yasanın öngördüğü gibi, kamuda en çok üyesi olan sendika ile görüştük” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0