1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denktaş: “Son kez söylüyorum. Vazgeçin asılsız söylemlerden”

Denktaş: “Son kez söylüyorum. Vazgeçin asılsız söylemlerden”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, “Hükümet maaş ödeme sıkıntısındadır” söyleminden vazgeçilmesini istedi, böyle bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade etti. Denktaş, “Son kez söylüyorum. Vatandaşa bu kuşkuyu salmaktan vazgeçin” dedi.

Genel Kurul’da bugün birçok konuda gündeme dair konuşmalar gerçekleştiriliyor
İlk konuşmayı UBP milletvekili Sunat Atun , mali ve ekonomik konularla ilgili yaptı.
Atun, bütçe açığının tarihi zirvesinde olduğunu ifade ederek, kamuya ait her alanda sıkıntı olduğunu belirtti. KIBTEK’in tarifelerine yaptığı zamların maliyenin çökmüş olmasından kaynakladığını iddia eden Atun, ülke hazinesinin patlak verdiğini belirtti.

Merkez Bankası’nın 2020’de kullanılacak olan kar payının bugünden kullanıldığını kaydeden Atun,hükümetin maaşları ödeyememe riski bulunduğunu söyledi.

2019’da Türkiye ile Mali Protokol yapılamayabileceğini de ifade eden Atun, protokol imzalanmamasındaki sorunun Türkiye’deki sistem değişikliğinde değil, hükümette olduğunu savundu. Atun, TELEKOM ile ilgili çalışmanın detaylarına ilişkin hükümetten bilgi de istedi.

Eleştirileri yanıtlayan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Hükümet maaş ödeme sıkıntısındadır” söyleminden vazgeçilmesini istedi, böyle bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade etti.Denktaş, “Son kez söylüyorum. Vatandaşa bu kuşkuyu salmaktan vazgeçin” dedi.

Protokolün imzalamadığına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Denktaş, protokole ilişkin Türkiye’den bir ay kadar önce ilk heyetle görüştüklerini, ardından ikinci heyetle görüştüklerini aktardı.
Denktaş, “Görüşmeler tamamlandı. Genel Sağlık Sigortası kalan tek eksiktir. Bu konuya ilişkin 31 Mart sonrasında gelecek heyetle görüşerek, tamamlayacağız” dedi.

Serdar Denktaş, “Biz protokolü imzalamak için hazırız. Gecikme Türkiye’den kaynaklanmaktadır. Doğal olarak seçim vardır. Seçimin ardından 10 günlük gibi bir süre içinde imza aşamasına gelineceğine inanıyorum” dedi.
Haziran ayından önce ise para akışının başlayamayacağını öngördüğünü de ifade eden Denktaş, çalışma ve türk sikiş izle planlamalarını bu tarihe göre yaptıklarını belirtti.

“Kendi kaynaklarımızla yolumuza devam etmeye çalışıyoruz“ diyen Denktaş, “Protokolün bir yıllık olması önerisi Türkiye kaynaklıdır. Böyle olmaması gerektiğini anlattık, 3 yıllık bir program için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Uzlaşılamayan konuların da mevcut olduğunu; şu an için bu konularda detay vermeyeceğini ifade eden Maliye Bakanı Denktaş, “Türkiye’nin Hükümetle ilgili sorunu olduğu yönündeki eleştirileri de “Türkiye bu kadar küçük düşünmüyor” diyerek yanıtladı.

Türkiye’nin bir sorun yumağı içinde olduğunu, atılacak adımların olumlu olumsuz buraya da yansıyacağını belirten Denktaş, “Türkiye’nin sıkıntılara ilişkin ne yapacağını nasıl bir karar alacağını bekleyeceğiz” dedi.
KKTC’ye yönelik olabilecek olumsuzlukların yine Türkiye ile birlikte aşılacağını vurgulayan Denktaş, Muhalefetin vatandaşı Hükümete karşı kışkırtmaya çalıştığını söyledi.

Aralık ayındaki 100 milyar hariç Ağustos ayından itibaren Türkiye’den hiçbir kaynak aktarılmadığına işaret eden Denktaş, “Öngörülmeyen tüm mükellefiyetleri dahi karşılayabildik. Bu önemli bir başarıdır. Bunu küçümsemeyin” dedi.
Nisan ayından itibaren bankalara geçmişten gelen borçların geri ödenmesine de başlanacağını da açıklayan Denktaş, Merkez Bankasının da kar payından borçların ödenmesi için kaynak aktarılacağını kaydetti.
Elektrikte çoklu tarife sistemini olumlu bulduğunu da ifade eden Denktaş, çoktan yapılması gereken zammın yeni uygulama ile aynı tarihe denk geldiğini, bir hata olmadığını da kaydetti.

Denktaş, zor bir sürecin içinden geçildiğini , yanlışları düzeltmek için hep beraber bir çalışma içine girilmesi gerektiğini de ifade etti.

Güneş enerjisi konusunda BRT’deki pilot uygulamaya atıfta bulunan Denktaş, tüm kamuyu elektrik ödemelerinin dışına çıkarma ve güneş enerjisi kullanır noktaya getirmeyi hedeflediklerini de belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Denktaş: “Son kez söylüyorum. Vazgeçin asılsız söylemlerden”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.