istanbul manzara

Elmas: “İhlalleri bildirdikten sonra ödeme durdu”
139 okunma

Elmas: “İhlalleri bildirdikten sonra ödeme durdu”

ABONE OL
15 Haziran 2017 10:35
Elmas: “İhlalleri bildirdikten sonra ödeme durdu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

T&T Airport büyük ortağı Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın açıklamalarında ismi geçen ve Turanlı’dan denetleme için 250 bin Euro para istediği ifade edilen Ömer Elmas açıklama yaptı.

T&T Airport büyük ortağı Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın açıklamalarında ismi geçen ve Turanlı’dan denetleme için 250 bin Euro para istediği ifade edilen Ömer Elmas açıklama yaptı

T&T Airport büyük ortağı Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın yaptığı açıklamalarda ismi geçen ve Turanlı’dan denetleme için 250 bin Euro para istediği ifade edilen avukat Ömer Elmas, müşavirlik sözleşmesi gereği 2 ay boyunca T&T’den ödemelerin yapıldığını ancak Ercan Sözleşmesi’ne aykırı işleri bakanlığa bildirmeye başladıkları andan itibaren T&T’den ödemelerin durdurulduğunu söyledi.

Elmas, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yayınlanan bazı yayın organlarında isminin geçtiği haberler ve bu haberlerin içeriğindeki kimi iddialara ilişkin açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu ifade ederek “Teknik detaylarını aşağıda görebileceğiniz sürecin özünde ticari bir faaliyet ve bu ticari faaliyetin KKTC kanunları nezdinde icra edilmesi yer almaktadır” dedi.

T&T Airport büyük ortağı Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın yaptığı açıklamalarda ismi geçen ve Turanlı’dan denetleme için 250 bin Euro para istediği ifade edilen avukat Ömer Elmas dün bir basın açıklaması yaptı.

“Madde sözleşmede mevcut”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceğine ve potansiyeline inanan bir kişi olarak KKTC’deki çalışmaları baltalamaya çalışan bu ithamlarla ilgili yasal yollara müracaat hakkımı saklı tuttuğunu ifade eden Elmas, Ercan Havaalanı İhale Şartnamesi’nnde “Uygulama/detay projeleri ve mesleki kontrollük da dahil olmak üzere tüm bu bedeller görevli şirket tarafından karşılanacak ve yapım işi gerçekleştirilecektir” maddesinin yazdığını ifade etti.

“T&T bunu bilerek ihaleye girdi”

Elmas açıklamaya devamla, idarenin isterse kontrollük hizmetlerini kendisinin ya da proje müellifleri ve/veya yetki vereceği müşavir firma/kuruluşlar ile veya eliyle de bu hizmetleri yürütebileceğini sözleşmede yer aldığını söyledi. Elmas, T&T şirketinin bu ihale şartnamesine dayalı olarak ihaleye girip, kazandığını ifade etti.

“Bakanlık teklif vermeye davet etti”

T&T Havalimanı İşletmeciliği’nce imzalanmış sözleşme gereği “İdare isterse kontrollük hizmetlerini kendisi üstlenebileceği gibi; proje müellifleri ve/veya yetki vereceği müşavir firma/kuruluşlar ile veya eliyle de bu hizmetleri yürütebilir. Proje müellifleri haricinde İdare’nin kendi kadrolu personeli ve/veya resmi kurum kuruluş personeli ile yapacağı ve/veya yaptıracağı kontrollük hizmetlerinde personelin her türlü ücreti ve ücretle ilgili tüm giderleri İdare’ye ait olacaktır” maddesinden yola çıkılarak proje müellifinin ve Bakanlığın kendi kadrolu veya resmi kurum kuruluş personeli olmayan kişilerin Ulaştırma Bakanlığınca teklif vermeye davet edildiğini söyledi.

“Teklifimiz uygun bulundu”

Elmas, Ulaştırma Bakanlığınca davet edilen, Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi ve APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi arasında kurulan İş Ortaklığı’nca verilen fiyat teklifinin KKTC Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygun bulunduğunu belirtti. Elmas açıklamasında bunun üzerine bakanlıkla “Müşavirlik Sözleşmesi”nin 30.10.2015 tarihinde imzalandığını kaydetti.

“Şirket 2 ödemeyi de yaptı”

Açıklama şöyle devam etti: “İşbu Müşavirlik Sözleşmesi’nin 7.1. maddesinde belirtilen bedel ile 9.2. maddesinde belirtilen “bu ücretin ödenmesi nedeniyle İdare herhangi bir mali mükellefiyet altına girmemekle birlikte, ücretin ödenmesi için elinden gelen tüm çabayı ortaya koyacak ve gerekli önlemleri alacaktır.” hükümlerine uygun olarak, Ulaştırma Bakanlığınca, Ercan Havaalanı Sözleşmesi ve ihale dokümanları gereğince T&T’den aylık sözleşme bedellerinin ödenmesi istenmiştir. T&T tarafından ise biri 01.12.2015 tarihinde diğeri 07.01.2016 tarihinde olmak üzere “KKTC Ulaştırma Bakanlığı talimatına istinaden İdare nam ve hesabına” açıklamasıyla iki ayrı kalemde ödeme yapılmıştır. Ayrıca Müşavirlik Sözleşmesi’nin 1.3 maddesinde belirtilen “Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi ile APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi gerek görmeleri halinde işbu Sözleşme şartlarına uygun olarak Sözleşme’den kaynaklı hak ve sorumluluklarını yerine getirmek için, haklarını ve sorumluluklarını belirleyecekleri Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kanunlarına tabi bir tüzel kişilik meydana getirebileceklerdir. Kuracakları bu tüzel kişilik aynı şekilde İş Ortaklığı yerine iş bu Sözleşme’nin tarafı olacaktır.” hükmüne uygun olarak, ilgili şirketler Müşavirlik Sözleşmesi’nden kaynaklı hak ve sorumluluklarını yerine getirmek için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kanunları, vergi mevzuatı ve denetimine tabi vergi mükellefi olarak 310.000,00 TL sermayeli İnviso Teknik Müşavirlik Taahhüt Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi Limited’i kurmuş bulunmaktadır. Kuruluş ile birlikte İş Ortaklığı yerine işbu Sözleşme’nin tarafı, İnviso Teknik Müşavirlik Taahhüt Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketi Limited olmuştur.”

“İhlallerin rapor edilmesinin ardından ödeme durduruldu”

Elmas açıklamada Ercan Havalimanı İhale şartnamesi ve T&T’nin imzalamış olduğu Ercan Havaalanı Sözleşmesi’ne aykırılıkların tespiti ve bu ciddi aykırılıkların Ulaştırma Bakanlığı’na raporlanmasının ardından T&T’nin ödemeleri durdurduğunu kaydetti.

Elmas kendilerinin Müşavirlik Sözleşmesi gereğince yaklaşık 4 ay boyunca sürdürülen faaliyetler karşılığında sadece iki aylık ödeme yapıldığını söyleyerek bakanlığa verilen hizmetin durdurulmak durumunda kalındığını söyledi.

“Hukuk dışı bir durum yok”

Ömer Elmas, Ulaştırma Bakanlığı, T&T ve Müşavir Şirket arasında olan gelişmelerin tamamının açıklamada yer aldığını, ortada hukuk dışı bir durumun olmadığını kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0