istanbul manzara

Ercan Polis Karakolu’nda, Barış Tikenci’ye Şiddet Uygulayan Polis, 50 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı
  • Kibris Web Haber
  • Genel
  • Ercan Polis Karakolu’nda, Barış Tikenci’ye Şiddet Uygulayan Polis, 50 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı
167 okunma

Ercan Polis Karakolu’nda, Barış Tikenci’ye Şiddet Uygulayan Polis, 50 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABONE OL
9 Nisan 2021 16:43
Ercan Polis Karakolu’nda, Barış Tikenci’ye Şiddet Uygulayan Polis, 50 Gün Hapis Cezasına Çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haziran 2019’da, Ercan Polis Karakolu’nda, Barış Tikenci’yi “X-Ray cihazından geçerken sarhoş olduğu ve rahatsızlık yarattığı” gerekçesiyle önce yerlerde sürükleyen ardından da karnına ve yüzüne tekme atarak ciddi şekilde darp eden polis memuru Gürşah Üregül, 50 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ercan Havaalanı’nda ülkeden çıkış yapmak isteyen Barış Tikenci’yi “X-Ray cihazından geçerken sarhoş olduğu ve rahatsızlık yarattığı” gerekçesiyle önce yerlerde sürükleyen ardından da karnına ve yüzüne tekme atarak ciddi şekilde darp eden polis memuru Gürşah Üregül, 50 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görülen davada, Yargıç Temay Sağer, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve kimsenin kendi adaletini sağlamasına müsaade edilemeyeceğini ifade ederek, polis teşkilatının, kişi hak ve özgürlüklerini yasalar çerçevesinde korumakla sorumlu olduğunu ve bu kuruma mensup kişilerin suç işlemesinin, polis örgütüne olan güveni sarsmakta olduğunu vurguladı.

Yargıç Sağer, polis memuru Gürşah Üregül’ün, söz konusu suçu emniyetten ve asayişten sorumlu polis teşkilatında görev yürüttüğü sırada ve resmi üniforma ile işlemesini, Tikenci’ye yerdeyken üç tekme atmasını, tekmelerden birinin, Tikenci’nin başına isabet etmesini ve Ercan Havaalanı gibi halka açık bir yerde sanığın bu suçu işlemesini ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiğini ifade etti.

Yargıç Sağer ayrıca, Barış Tikenci’nin olaydan önce alkol tüketip sanığa yönelik küfür sarf etmesini, sanığı itmesini ve üzerine yürümesi ile sanığın tahrik edilmesini lehine değerlendirdiğini ancak sanığın resmi üniforma ile görevi başında olduğu sırada tahriklere karşı daha dirayetli olması gerektiğini ifade etti.

Sağer, tüm olgular ışığında sanığa kamu menfaati gereği hapis cezası verilmesi gerektiğini belirterek sanığı 50 gün süre ile hapis cezasına mahkûm ettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Haziran 2019’da, Ercan Havaalanı’nda, ülkeden çıkış yapmak isteyen ve alkollü olduğu tespit edilen Barış Tikenci, X-Ray cihazı başında görevli olan polis memuru Gürşah Üregül’ü itmiş ve üzerine yürümüştü.

Bunun üzerine polis memuru Üregül, Tikenci’yi Ercan Polis Karakolu’na götürmüş, yerlerde sürükleyip tekmelemişti.

Yaşananlar, polis karakolundaki güvenlik kamerası tarafından kaydedilmiş ve sosyal medyaya yansımıştı.

Görüntüler üzerine, polis memuru Üregül hakkında soruşturma başlatılmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0