istanbul manzara

Ersin Tatar ile görüşme sonrası konuşan Erhan Arıklı: “Türkiye’yi sevenler bir arada olmalıdır”
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • Ersin Tatar ile görüşme sonrası konuşan Erhan Arıklı: “Türkiye’yi sevenler bir arada olmalıdır”
136 okunma

Ersin Tatar ile görüşme sonrası konuşan Erhan Arıklı: “Türkiye’yi sevenler bir arada olmalıdır”

ABONE OL
14 Ekim 2020 13:08
Ersin Tatar ile görüşme sonrası konuşan Erhan Arıklı: “Türkiye’yi sevenler bir arada olmalıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP ve YDP heyetlerinin, ikinci tura ilişkin görüşmesi sonrası konuşan Ersin Tatar, “kutuplaştırmanın doğru olmadığını” ifade ederken, Erhan Arıklı ise “birileri Türkiye’yi mağlup etmek için sahada. Türkiye ile kavga ediyorlar. Türkiye’yi sevenler bir arada olmalıdır, kamplaşmayı yaratan Akıncı ve taraflarıdır” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Pazar günü gerçekleşecek ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin destek istedi.

YDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantının başında, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Ersin Tatar’a “şartlı” destek vereceklerini dile getirdi.

ŞARTLI DESTEK

Verilecek desteğin “şartlarının” dün akşam gerçekleşen YDP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüşülerek kararlaştırıldığını belirten Arıklı, söz konusu şartların bugün saat 18.00’de gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısında tabana anlatılacağını kaydetti.

Arıklı, Tatar’a destek vermek için öne sürdükleri şartlardan birinin; “Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde kesinlikle federasyon görüşmemesi”, bir diğerinin ise “KKTC’yi tanıtmak adına komiteler oluşturulması ve bu komitelerde YDP’ye yer verilmesi” olduğunu ifade etti.

Arıklı’nın açıklamasının ardından, UBP ve YDP heyetlerinin görüşmesi başladı.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından ikili, basın toplantısı düzenledi.

TATAR’DAN SEÇİME KATILIM ÇAĞRISI

Toplantıda ilk sözü alan Ersin Tatar, önemli olanının Kıbrıs Türk halkının iradesini sandığa yansıtması olduğunu dile getirerek, halkı Pazar gün gerçekleşecek seçimlere katılmaya davet etti, “bunun bir vatandaşlık görevi” olduğunu anımsattı.

“KUTUPLAŞTIRMA ASLA DOĞRU DEĞİL”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Ersin Tatar, “Halkımızın kutuplaştırılması ve ayrıştırılması asla doğru değildir” belirterek “Bütün değerlerimiz, Kıbrıs Türk halkının arzu ettiği koşullarda olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Halkı bölmeyi, kutuplaştırmayacağını da sözlerine ekleyen Tatar, “Toplumun tümünü ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan kucaklayacağız” diyerek tekrardan YDP’ye başarılar diledi.

ARIKLI: “ERSİN TATAR İLE DÜNYA GÖRÜŞÜMÜZ AYNI”

UBP heyetine ve Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar’a buraya kadar geldikleri için teşekkür eden YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, dün akşam YDP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) uzun uzun konuştuğunu ve tartıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’yi bilerek seçim kampanyasına ‘malzeme yaptılar’ diyen Arıklı Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı kazanırsa Türkiye kaybetmiş olacak gibi bir düşünceye asla müsaade etmeyeceklerini aktardı.

YDP olarak 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Ersin Tatar’ı destekleyeceklerini tekrar yineleyen Arıklı, “Dünya görüşlerimiz aynı” ifadelerine de yer verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Tatar’a iki konu hususunda talepte bulunulduğuna da dikkat çeken Arıklı, “Federasyon konuşmayacak, KKTC’nin tanıtımında YDP aktif görev alacak. Aynı dünya görüşlerinde olduğumuz için kabul edildi. Türkiye ile birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“AKINCI’YA DESTEK VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Crans Montana’da verilen tavizlere de işaret eden YDP Genel Başkanı Arıklı, “Mustafa Akıncı’nın karşısında kim varsa onu destekleyeceğimizi söylemiştik. Crans Montana’da verilen tavizler dolayısıyla Akıncı’yı desteklememiz mümkün değil” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ SEVENLER BİR ARADA OLMALIDIR”

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, sözlerine şöyle devam etti:

“Tabana vereceğimiz mesaj ise birileri Türkiye’yi mağlup etmek için sahada. Türkiye ile kavga ediyorlar. Türkiye’yi sevenler bir arada olmalıdır, kamplaşmayı yaratan Akıncı ve taraflarıdır.

Bu noktadan sonra Pazar günü yapılacak olan seçimlerden sonra bazı kişilerin ‘Türkiye’yi yendik diye sokaklarda dolaşmasını bizim gibi düşünenlerin kabul etmesi mümkün değildir.’

Birileri tarafından Türkiye tarafı ve karşıtı olarak bu noktaya getirildik. Biz değil, Ersin Tatar değil, Akıncı ve tarafı getirdi bu meseleyi buraya. Kıbrıs Türk halkı bu yolun Türkiye olmadan yürünmeyeceğinin farkında olarak oyunu kullanacaktır.

Parti meclisimiz toplanacak çeşitli konular tartışılıp konuşulacak fakat hesaplaşma dönemi bugün değildir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0