istanbul manzara

Ferhat Atik’e bir ödül daha
151 okunma

Ferhat Atik’e bir ödül daha

ABONE OL
11 Ocak 2020 14:38
Ferhat Atik’e bir ödül daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de 2019’un en iyi kitabı seçilen “Kendi Divanından Bir Psikanalist” kitabı, yazarı Ferhat Atik’e 2020 yılının ilk günlerinde önemli bir prestij daha kazandırdı.

Gazetemizin köşe yazarı da olan yazar Ferhat Atik, biyografi birikimleri ve yazdığı biyografi kitaplarının uluslararası standartlarca kabul görülmesi sonrasında, dünyanın yazar organizasyonları arasında en prestijli kurumlarından olan Dünya Biyografi Yazarları Birliği’ne kabul edildi.

Tüm dünyadan yaklaşık 150 yazarın yer aldığı birlik, uluslararası kriterler yanında, bir çok incelemenin ardından, uzun süren bir çalışma ile yazar seçerek kaydını yapıyor. Ferhat Atik, bu uluslararası yapının üyesi olan ilk yazarımız oldu.

Biyografi alanında 3 belgeseli ve 4 kitabı bulunan Ferhat Atik’in kitabı, hatırlanacağı gibi; 2019 yılının son ayında, İngiltere’de belirlenen en iyiler sıralamasında, biyografi alanında dünyaca ünlü bir çok yazarı geride bırakarak, İngiltere’nin en iyi kitabı seçilmişti. Türkçesi Türkiye’de satışa çıkan “Kendi Divanından Bir Psikanalist” kitabının Ingilizce versiyonu, İngiltere’nin önemli yayın grubu Phonix tarafından basılmış, önce Karnac Sıralaması’na en üst basamaklara çıktıktan sonra, Aralık 2019’da ise, editör ve otoritelerce yılın en iyi kitabı seçilmişti.

Dünyaca ünlü, politik psikoloji dehası kabul edilen Prof. Dr. Vamık Volkan’ın hayatını ve meslek deneyimini konu alan kitap, İngiltere’nin ardından, önce Kanada ve Amerika’nın tüm eyaletlerinde, satışa çıktıktan sonra, şimdi de tüm Avrupa’da raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Önceki ödülleri ve Uluslararası Biyografi Yazarları Birliğine kabulu konusunda yorumunu istediğimiz yazar Ferhat Atik, “ödül ve bu tür onurlandırmaların, kendisiyle yarışında motivasyon olduğu kadar, hep daha iyisini yapmak için yeni hedefler ve bir o kadar da korku getirdiğini” vurguladı. Ayrıca yazar, yakın zamanda en az bunlar kadar önemli bir kaç gururu daha toplumsal ölçekte paylaşacağını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0