DOLAR 32,4430 -0.19%
EURO 34,8325 0%
ALTIN 2.419,20-0,13
BITCOIN 1882149-4.18564%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Gardiyanoğlu: Ulaşmadığın bölge senin değildir, dokunmadığın insan senin değildir
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Gardiyanoğlu: Ulaşmadığın bölge senin değildir, dokunmadığın insan senin değildir

Gardiyanoğlu: Ulaşmadığın bölge senin değildir, dokunmadığın insan senin değildir

ABONE OL
13 Mart 2024 20:15
Gardiyanoğlu: Ulaşmadığın bölge senin değildir, dokunmadığın insan senin değildir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 2024 yılını sosyal hizmetler yılı ilan ettiğini söyleyerek, “Ulaşamadığın bölge senin değildir, dokunmadığın insan sana ait değildir. Sosyal devletsek eğer herkese ulaşacağız, herkese merhem olacağız” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gardiyanoğlu, katıldığı programda gündemi değerlendirdi ve bakanlık çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Gardiyanoğlu, 2024 yılını sosyal hizmetler yılı ilan ettiğini söyleyen Gardiyanoğlu, “Sosyal hizmetler merkezleri, rehabilitasyon merkezleri ve huzurevlerinin ihaleleri bitti. Minareliköy’deki  Yaşam Evi’nin ihalesi çıkıldı. Uzun yıllardır yılan hikayesine dönen bir rehabilitasyon merkezini kazandırıyoruz, Kalkanlı Huzurevi’nde 11 milyon TL’lik bir ihaleye çıkılıyor, Lapta’daki Huzurevi’nde ciddi bir tadilata çıkılacak” dedi.

Merkez Bankasına teşekkür eden Gardiyanoğlu, bankanın iki projeye  sponsor olduğunu beirtti.

Lefke’ye yaşlı bakım evi projesi için ihaleye çıkacaklarını dile getiren Gardiyanoğlu, İskele Sınırüstü’nde bir alanla ilgili çalışmaları yapacaklarınım, yaklaşık 3 senedir kapalı olan Mehmetçik Erenköy Sosyal Hizmetler Birimi’ni tekrar açacaklarını, Erenköy’de de yeni bir rehabilitasyon merkezinin projesinin hazırlandığını ifade etti.

Gardiyanoğlu, “Ulaşamadığın bölge senin değildir, dokunmadığın insan sana ait değildir. Sosyal devletsek eğer herkese ulaşacağız, herkese merhem olacağız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gardiyanoğlu, özel gereksinimli bireylerin aileleriyle ilgili yakında hayata geçirecekleri “Kısa Bir Mola” projesiyle ilgili de bilgi verdi.

Gardiyanoğlu, “Ülkemizde çok ciddi anlamda özel gereksinimli bireylerin ebeveynleri var, bu vatandaşlarımız sosyal yaşantıya dahil olamıyorlar. Birbirlerine ayıracakları verimli saatleri yoktur. Burada kuracağımız birimlerle çocuklarını oraya bırakacaklar ve sosyal yaşantıya dahil olmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.