1. Haberler
  2. Güney Kıbrıs’ta ilk maymun çiçeği vakası

Güney Kıbrıs’ta ilk maymun çiçeği vakası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Rum Kesimi Sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’ta bugün ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.

Hastanın 40 yaşında bir erkek olduğu, kısa süre önce yurt dışından geldiği ve semptomları gösterdiği kaydedildi. Hastanın Lefkoşa genel hastanesinde tedaviye alındığı ve izole edildiği belirtildi.

Maymun çiçeği virüsü

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2’ye ayrılıyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) , 23 Temmuz’da başta Avrupa olmak üzere dünyada yayılmayı sürdüren maymun çiçeği salgınını Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu (PHEIC) ilan etmişti.

DSÖ’nün 27 Temmuz’da yaptığı açıklamada, 78 ülkeden 18 binin üzerinde vakanın doğrulandığı, vakaların yüzde 70’ini Avrupa bölgesi, yüzde 25’ini de Amerika bölgesinin oluşturduğu bildirilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güney Kıbrıs’ta ilk maymun çiçeği vakası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

grandpashabetgrandpashabetistanbul ozel arkadaslik sayfasibayrampasa geceleri sizleri beklermadridbetmeritking telegramjojobetBetwoonkonyajo escorthttps://www.newstrendline.com/casibomcasibomvbetatlasbetCasibomhttps://totosite2025.org/Casibom
Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.