DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Güney’de Covid-19 testleri karaborsaya düştü

Güney’de Covid-19 testleri karaborsaya düştü

ABONE OL
11 Nisan 2020 09:48
Güney’de Covid-19 testleri karaborsaya düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneyde yayınlanan Katimerini Gazetesinin bildirdiğine göre, Baf Belediye Başkanı Phedonas Phedonos, yazılı bir açıklamayla Covid 19 testlerinin fahiş fiyatlara yapılmaya başlandığını, hükümetin buna bir an evvel kısıtlama getirmesi gerektiğini söyledi.

Bildiğiniz gibi, bir süre önce ,Güneydeki Devletin gösterdiği bazı özel laboratuvarların da Covid 19 testi yapabileceğini açıklamasından sonra, bu özel sağlık kuruluşları da Covid 19 testi yapmaya başlamıştı.

Phedonos kısa bir araştırmadan sonra, bu testlerin gerçek fiyatlarını saptadığını ve 50 Euro’nun üzerinde olmaması gerektiğini iddia etti. Özel sektörün de, Nüroloji ve Genetik Enstitüsü (Institute of Neurology and Genetics) de bu rakamın üç misli fiyatlara bu testi yapmakta olduklarını ve hükümetin buna artık bir son demesi gerektiğini dile getirdi. Devletin 20,000 elzem işlerde çalışan özel ve Kamu sektörü çalışanlarına da bu testi yapmaya karar verdiğini ve bunun mevcut fiyatlarla (100-150 Euro) 2.5 milyon Euro’ya mal olacağını söyledi.

Başkan ayrıca şunu da söylemekten geri kalmadı. Kısa bir araştırma ve şu an Baf’ta yoğun bir şekilde test yapan uzmanlardan da öğrendiğine göre bu testin fiyatı 50 Euoyu aşmaması gerekir. Böylesi bir ortamda bu fiyat politikasını uygulamak, test karaborsası fiyatları yaratmak demektir.

Phedonos ayrıca bu parayı hükümetin ödemesinin haksız ve provokatif bir eylemde bulunma anlamına geldiğini, devlete külfet binerken bazı uyanıkların cebine haksız para girmesi demek olduğunu ve hükümetin bir an evvel müdahale edip fiyatlara sınırlayıcı bir taban fiyat belirlemesini istedi. .

Kaynak: Katimerini – Çeviri: Mete Hatay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.