1. Haberler
  2. Güney Kıbrıs Lideri Anastasiadis Türkiye’yi Şikayet Etti.

Güney Kıbrıs Lideri Anastasiadis Türkiye’yi Şikayet Etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, doğal gaz konusunda Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik AB’ye mesaj gönderdi

lithia ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan’da yayın yapan “Ta Nea” gazetesine yaptığı açıklamada, AB’nin Türkiye’yle ilişkilerine dair mesaj gönderdiğini yazdılar.

Anastasiadis açıklamasında, AB’nin Türkiye’yle ilişkilerinde bir yol ayrımında bulunduğunu iddia ederek, Türkiye’nin baskılarına boyun eğmesi durumunda güvenilirliğinin büyük zarar göreceğini öne sürdü.

AB içerisindeki geniş bir kesimin, Türkiye’nin sadece Kıbrıs değil, Mısır, Suriye ve Libya’daki ihlallerinin artmasından büyük endişe duyduklarını iddia eden Anastasiadis, “bazı ortaklarımızın Türkiye’yle özel ilişkileri bulunduğunu görüyoruz ve buna saygı duyuyoruz ancak tüm üye devletler Türkiye’nin Kıbrıs’a yönelik kışkırtmaları karşısında bütünlüklü bir ilke politikası izliyorlar” şeklinde konuştu.

Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde faaliyetler yürüten şirketlerin, Korona virüs salgını sebebiyle faaliyetlerini 2021 yılına ertelediklerini belirtirken, bu şirketlerin 2021 yılı faaliyet bütçelerinde Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki faaliyetlerine yer vermiş olmalarının, şirketlerin faaliyetlerini sürdürmedeki isteğini de kanıtladığını öne sürdü.

Açıklamasında KKTC’deki siyasi gelişmelere de değinen ve Türkiye’nin KKTC’deki siyasi gelişmelerde tam kontrol sahibi olduğunu iddia eden Anastasiadis, son dönemde Türkiye’nin ileri gelen yetkililerinin kamuoyu önünde yaptıkları müdahalelerle Türkiye’yle tam uyum içerisindeki güçleri açıkça desteklemiş olmalarının da, çözümü sabote ederek bölünmeyi desteklediklerini savundu.

Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının çözüm müzakerelerinin kaldığı yerden ve net referans şartlarıyla yeniden başlaması için BM Genel Sekreteriyle işbirliği yapmaya devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güney Kıbrıs Lideri Anastasiadis Türkiye’yi Şikayet Etti.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

grandpashabetgrandpashabetistanbul ozel arkadaslik sayfasibayrampasa geceleri sizleri beklermadridbetmeritking telegramcasibombetwoon
Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.