istanbul manzara

Hamile Zanlı da İçeri Gönderildi
167 okunma

Hamile Zanlı da İçeri Gönderildi

ABONE OL
30 Haziran 2017 12:31
Hamile Zanlı da İçeri Gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince 15 Haziran tarihinde düzenlenen “Kirpi Operasyonunda” tutuklanan zanlı Onur Güler, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Gamze PİR BAYKUR

PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin düzenledikleri “Kirpi operasyonunda” 3 farklı noktada ele geçirilen toplam 260 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Onur Güler, Murat Özbayır ve 7 aylık hamile olan zanlı Tuğba Tiken dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Güler teminata bağlanarak serbest bırakılırken, daha önceden benzeri suçları bulunan zanlı Murat Özbayır ile 7 aylık hamile olan Tuğba Tiken ise davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Onur Güler, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken aleyhine 15 Haziran tarihinde “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” meselesi ile ilgili olarak başlatılan tahkikat tamamlandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak zanlı Güler’in 15 Haziran tarihinde Mormenekşe-Atlılar köyü arasında 80 gr ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi alacağı sırada tespit edilerek olay yerinde tutuklandığını anımsatan Özdesoy, yine olay yerinde bulunan ve NS 696 Z plakalı araç ile kaçan zanlı Özbayır ile Tiken’in ise 16 Haziran tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi. Özdesoy, mesele ile ilgili olarak zanlı Güler’den yapılan soruşturmalarda Mormenekşe-Atlılar köyü arasında başka bir noktada bir miktar daha uyuşturucu olduğunun öğrenildiğini ve zanlı Güler’in gösterimi üzerine konu yerde 65 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit edildiğini belirterek, yine mesele ile ilgili olarak 20 Haziran tarihinde zanlı Güler’in gösterimi üzerine Boğaztepe köyünde bulunan “Lemar” arakasındaki ovalık alanda 115 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Özbayır’ın benzeri bir sabıkası var

Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını yineleyerek, sabıkasız olan zanlı Onur Güler’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Özdesoy, 15 Haziran tarihinde olay yerinde tespit edildikten sonra polisten kaçan ve Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklanan zanlı Murat Özbayır’ın ise benzeri bir çok kanunsuz uyuşturucu madde suçları bulunduğunu belirterek, zanlı Özbayır’ın en son 30 Ocak 2017 tarihinde şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktığını ve şartlı tahliyesinin de 29 Mart 2018 yılına kadar devam ettiğini açıkladı. Özdesoy, öte yandan zanlı Tuğba Tiken’in ise 12 Şubat 2017 tarihinde kanunsuz uyuşturucu madde tasarruf meselesi ile ilgili olarak tutuklandığını ve mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandığını açıkladı. Özdesoy, benzeri suçları işlemeye devam eden zanlı Özbayır ile Tiken’in serbest kalması halinde yine benzeri suçları işlemeye devam edeceklerini belirterek, zanlı Özbayır ile Tiken’in davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Avukat Altunç, zanlı Özbayır ile Tiken’in doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti

Zanlıların avukatı Fehmi Altunç, zanlı Murat Özbayır’ın cezaevine gönderilmeden Barış Sinir ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirilmesini, 7 aylık hamile olan zanlı Tuğba Tiken’in ise cezaevine gönderilmeden doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Zanlı Güler serbest kaldı, zanlı Özbayır ile Tiken ise tutuklu yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Onur Güler’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 7 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL tutarında şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Hacımulla, zanlı Murat Özbayır ile Tuğba Tiken’in ise davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verirken, her 2 zanlının da doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0