istanbul manzara

“Hintkeneviri yağı devlet kontrolünde üretilsin”
227 okunma

“Hintkeneviri yağı devlet kontrolünde üretilsin”

ABONE OL
19 Ekim 2016 15:00
“Hintkeneviri yağı devlet kontrolünde üretilsin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Tıbbi ve Endüstriyel Kenevir Derneği, hintkeneviri yağının tıbbi tedavi amaçlı kullanımı için yapılan yasal düzenlemenin ardından konunun rant kapısı olmasından endişe ettiğini belirterek, ilk etapta hastalar için tedarik edilecek yağın, sonraki aşamada devlet kontrolünde üretilmesi için gerekli yasal önlemlerin alınmasını istedi.

hint-keneviri

Dernek, 250 çeşit hastalığın tedavisinde kullanılan hintkenevirinin yasallaşmasının, alternatif şifa kaynağı olacağını belirtti.

Şubat ayında resmen kurulan ve yapılanma çalışmalarını sürdüren Kuzey Kıbrıs Tıbbi ve Endüstriyel Kenevir Derneği’nden Basın Sözcüsü Gülfer Çörekçioğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgilenen kişi ve kurumların hastaların en iyi şekilde tedavi edilebilmeleri için destek olmaları gerektiği belirtildi.

Dernek çatısı altında bir araya gelenlerin üç yıldır ilgili kurumlara sesini duyurmak için çalıştığı ve bunu başardığı kaydedildi.

“Konuyla ilgili bilim insanlarını getirmek için elimizden geleni yapacağız”

Kemoterapi ilaçlarının kanser hastalarına verdiği zarar göz önünde bulundurularak, “cannabis” maddenin tedavide kullanılması sürecine bir an önce geçilmesinin zorunluluğunun anlaşılır olduğu ifade edilen açıklamada, “Bu maddenin kullanılması ile ilgili verileri yakından takip eden derneğimiz, konu ile ilgili bilim insanlarını ülkemize getirmek için elinden geleni yapacaktır” denildi.

“Kullanılması hastalara maddi manevi olumlu yansıyacak”

Kuzey Kıbrıs Tıbbi ve Endüstriyel Kenevir Derneği açıklamasında, 250’ye yakın hastalığın tedavisinde kullanılan “cannabis”in ülkeye, dolayısıyla hastalara maddi ve manevi olumlu yansıyacağı belirtildi.

Derneğin, süreç içinde güçlenerek hastalara destek olacağı kaydedilen açıklamada, “cannabis”in gerek sağlık, gerek sanayi sektöründe yasallaşmasıyla alternatif şifa kaynağı ve olumlu yansımaların söz konusu olacağı; birçok ülkede serbestleşme sürecinin aşamalarının KKTC’de de başarılacağı inancı ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0