istanbul manzara

HP Milletvekili Rogers: Seçime gidilirken pandeminin iyi yönetilmesi şart
105 okunma

HP Milletvekili Rogers: Seçime gidilirken pandeminin iyi yönetilmesi şart

ABONE OL
10 Kasım 2021 13:23
HP Milletvekili Rogers: Seçime gidilirken pandeminin iyi yönetilmesi şart
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, kurulan yeni azınlık hükümetinden seçime kadar hiçbir beklentisi olmadığını söyleyerek “Ülkeyi daha kötü bir duruma sokmasınlar ve bir an önce seçime gidelim, yeterli” diye konuştu.

Katıldığı televizyon programında değerlendirmelerde bulunan Rogers, sağlık açısından kritik bir dönemden geçildiğine işaret ederek, kapalı alanlara daha çok girilecek dolayısıyla vaka sayılarının artabileceği bir süreçte bulunulduğunu belirtti. Rogers, bugünkü tablonun etrafta dolaşan ve pozitif olduğunu bilmeyen kişiler olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Rogers “Pandemiyi kontrol altında tutup, seçimi sağlıklı yapıp, istikrarlı bir hükümet kurulabilmesi için ülkenin önünü açmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK BAKANLIĞI KIŞA GİRERKEN AŞILANMAYI ARTIRAN GİRİŞİMLER YAPMALI”
Sağlık ve ekonominin en önemli iki konu olduğunu söyleyen Rogers, kış aylarında pandemiyi iyi yönetmenin şart olduğunu, bir kez daha kapanmayı kimsenin göze alamayacağını anlattı.
Rogers şöyle devam etti:
“Bu kadar aşı bolluğumuz varken kapanmayı konuşmak da abesle iştigaldir. Sağlık Bakanlığı’nın kışa girişte aşılanmayı artırmak için girişimler yapması gerekiyor. Ortada aşı karşıtlığı ve bilgi kirliliği varken, Sağlık Bakanlığı’nın bugüne dek halkı bilgilendirme noktasında eksik kaldığını düşünüyorum. Aşının hayat kurtardığı çok net. Çeşitli ülkelerin istatistiklerinde bunları görmek mümkün. Örneğin Amerika’da Hastalık Kontrol Merkezi CDC’nin çeşitli eyaletlerden derleyerek hazırladığı grafiklere göre aşı olmayanların Covid19’dan hayatını kaybetme oranı 12 kat daha fazla. Aşısızların Covid19’a yakalanma oranı 6 kat daha fazla. Bunlar dikkate alınması gereken, ciddi oranlar. Aşılanma ağır hastalığı, hastaneye yatışı, yoğun bakımı ve ölümü önlüyor. Toplumu aşıya teşvik etme ve bilinçlendirme noktasında bakanlığa çok iş düşüyor.”

“TOPLUMUN ÇIKARLARI HER ŞEYİN ÖNÜNDE OLMALI…”
Ad-Hoc Komite kurularak seçim yasasının değiştirilmesi için adım atılmasının, seçim tarihinin belirlenmesi ve bütçenin seçim öncesi geçirileceğinin netleşmesinin olumlu olduğunu aktaran Rogers, geçen dönem yasal ve anayasal olarak ciddi hatalar ve usulsüzlükler yapıldığını öne sürerek “Örneğin seçim tarihinin Hukuk Komitesi’nde belirlenmesi gerekirken ısrarla bir Ad-Hoc Komitede belirlemek istediler. Tüm partilerden bir vekil olması yerine çoğunluğun kendilerinden olmasını sağladılar, kendi istedikleri tarihi geçirmeye çalıştılar. Komitelerden oybirliği ile geçen yasaları bile Genel Kurulu açarak meclisten geçiremediler. Geçen dönem zaten verimli çalışmayan komitelerden oybirliği ile geçen az sayıda yasa bile, meclisi açamayan hükümet yüzünden hala yasallaşamadı. Bu dönem, muhalefetin ısrarı ve özellikle HP’nin bütçeye vereceği nisap desteği ile, Danışma Kurulu’nda mecliste temsil edilen tüm partilerin mutabakatı ile meclis gündeminde bulunan yasaların seçim öncesi meclisten geçmesi ve bütçenin seçimden önce görüşülmesi konusunda ortak karar alındı. HP olarak bizler bu ülkenin önünü açmak için bütçenin geçirilmesine nisap da dahil destek vereceğiz. Bütçe geçmeden seçime gidilmesinin zorluklarını geçen genel seçim sonrasında hükümette yakından deneyimlemiş bir parti olarak bunların tekrar yaşanmasını istemedik. Bu ekonomik darboğazda bütçe geçmeden seçime gidilmesi devletin işleyişini zora sokacak bir durumdur. Toplumun çıkarları parti çıkarlarının önünde olmalıdır. Biz bu inançla siyaset yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

“MİADINI DOLDURMUŞ BİR MECLİS VAR, SEÇİMİN YAPILMASI KAÇINILMAZ”
Bütçenin seçim öncesinde geçirilmesinin önemli olduğunu, HP’nin bu konudaki girişimlerinin sonuç vermesinin olumlu olduğunu vurgulayan Rogers, bir önceki hükümetin bütçeyi bile gereken zamanda meclise göndermediğini ve ülkeye vakit kaybettirdiğini döyledi.
Rogers, “Gelinen noktada seçimin gerekliliği aşikârdır. 2018’deki halk iradesinin şu anki Meclis’te bir karşılığı yoktur. Mecliste bulunan YDP, DP gibi bazı partilerin bölündüğü, bazı milletvekillerinin partilerinden bağımsız hareket ettiği bir ortam var. Hükümetteki partilerin kendi içlerindeki sorunlardan dolayı geçen dönem ne Genel Kurul açılabildi ne komiteler düzgün çalışabildi ne de Bakanlar Kurulu toplumu ilgilendiren konularda birlikte adım atabildi. Şimdi tekrar yeni bir Azınlık Hükümeti kuruldu. Miadını doldurmuş bir Meclis var ve bir an önce seçim kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0