istanbul manzara

Huawei için yeni yaptırım göründü: Rusya etki edecek mi?
94 okunma

Huawei için yeni yaptırım göründü: Rusya etki edecek mi?

ABONE OL
1 Nisan 2022 19:39
Huawei için yeni yaptırım göründü: Rusya etki edecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, 2019 yılında Çin devleti ile doğrudan ilişki kurduğu gerekçesiyle Huawei şirketini kara listeye almıştı. Şirket, yaptırımların ardından rakiplerinden geri kalarak rekor düşüş yaşamıştı. ABD şimdi yeniden Huawei’ye Rusya ile bağlantılarını koparmadığı gerekçesiyle yaptırım uygulayabilir.

ABD, Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası birçok alanda ülkeye yaptırım uygulamıştı. Peki, Huawei için ikinci kez yaptırımlar nasıl olacak? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Huawei Mate X3 tanıtım tarihi ortaya çıktı!

ABD’nin Huawei yaptırımları sertleşebilir!

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası Huawei, komşusuna teknolojik anlamda destek olmaya başladı. Bu yüzden Huawei, uluslararası toplumdan tepki gördükten sonra daha sert yaptırım sorunlarına maruz kalabilir.

Şirketin satışları ise geçen yıldan bu yana %50, yıllık geliri ise %29 düşmüştü. Araştırmalara göre Rusya Ukrayna savaşı başladıktan sonra Huawei’nin akıllı telefon satışları, %300’lük rekor artış gösterdi. Şirket, aynı anda eş zamanlı olarak yeni iş projelerini de uygulamaya başladı.

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre Huawei’nin ihracat yapması için yaptırımlardan sonra yasal bir yolu kalmadı. Bu yüzden şirket, şimdi dışarıdan aldığı çiplerden kurtulmya çalışıyor. Rusya ise ABD tarafından ambargolara maruz kaldıktan sonra teknolojik pazarına ihtiyaç duymaya başladı. Çünkü ülkenin ağ altyapısını korumak için yeni teknolojik malzemelere ihtiyacı var.

Huawei, ABD’nin yaptırımları için kapsamlı bir şekilde incelediğini söyledi. Fakat Rusya ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Huawei, Rusya nedeniyle tekrardan yaptırım sorunlarına maruz kalacak mı? Düşüncelerinizi yorum kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0