istanbul manzara

Hükümet Geri Adım Atıyor!
191 okunma

Hükümet Geri Adım Atıyor!

ABONE OL
15 Aralık 2020 10:22
Hükümet Geri Adım Atıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun dün almış olduğu önlemler tartışma yaratmaya devam ediyor!

Özellikle meyhaneleri kapatan ancak restoranları açık bırakan bir kararın altına imza koyan kurula en çok tepkiyse gece kulüplerini kapatma kararı almamasından dolayı geldi. Vatandaşlar kurulun çelişkilerle dolu kararlarını samimi bulmazken, Restorancılar Birliği de meyhanelerin kapatılması kararına sert tepki gösterdi.

Meyhanecilerin de örgütlü olduğu Restorancılar Birliği Başkanı Salih Kayım, alınan kararın adaletsizlik olduğunu belirtti.
Akşamcı meyhanesindeki basın toplantısında konuşan Kayım, “Tüm üyelerimiz kurallara uyuyor, uymayan varsa da ilgili makamlar kontrol edilsin, cezalarını versin. Bir çok arkadaşımız mal alımı yapmıştır, rezervasyonlar vardır. Bu karar kesinlikle gözden geçirilmelidir. Kurallara uymayan varsa cezalandırılsın. Kapatmayı kesinlikle kabul etmiyoruz ve ne gerekiyorsa yapacağız” dedi

Saliş: Evimize ekmek götüremeyiz
Basın toplantısında konuşan Mağdurlar Meyhanesi Direktörü Nidai Saliş de alınan kararın gözden geçirilmesini istedi. Tüm meyhanelerin yeni yıl için organizasyonlar yaptığını anlatan Saliş, kapatma kararının uygulanması durumunda evlerine ekmek götüremeyeceklerini söyledi.
Tatlıdil: Alınan malzemeleri atalım mı?
Bizim Meyhane Direktörü Emirali Tatlıdil de konuşmasında “Küçük ölçekli meyhaneleriz biz. Cumartesi gününe kadarki tüm alış verişler yapıldı.. Ne yapacağız biz bu hazırlıkları… Çöpe mi atalım? Geçen sefer 70 gün çalışmadık, tüm ürünleri attık. Kararlar alınırken bunlara dikkat edilmeli.” diye konuştu.

Kurul Kararını Hükümet Bozuyor!

Dün akşam uzun saatler süren toplantılar sonrası UBP-DP-YDP Hükümeti, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun meyhaneleri kapatma kararını iptal etmeye hazırlanıyor. Başbakan Ersan Saner’in devrede olduğu ve kararın iptal edilip yerine ek tedbirler alınarak meyhanelerin açık kalmaya devam edeceği öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0