istanbul manzara

İKİ FARKLI UYGULAMA!
175 okunma

İKİ FARKLI UYGULAMA!

ABONE OL
24 Mart 2021 11:06
İKİ FARKLI UYGULAMA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

48 saat içersinde gerçekleşen iki eylemle ilgili polisin farklı tavrı dikkatlerden kaçmazken, bu konuda düzenlenen iki eyleme katılan örgütlerden bazıları polisin farklı uygulamasını sorguladı!

20 Mart Cumartesi günü Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği önünde düzenleneceği açıklanan eylemcilerin önüne barikat koyan ve meclis ile elçilik arasına girmesini engelleyen polis, 48 saat geçmeden 22 Mart Pazartesi günü meclis önünde düzenleneceği açıklanan Bu Memleket Bizim Platform’nun önüne barikat kurmadı ve meclis ile elçilik arasına girişlerine izin vermedi. Polisin iki eyleme yönelik bu farklı duruşu gözden kaçmazken, özellikle Cumartesi günü eyleme katılan bazı örgütler bunun nedenini sorgulayarak iki eylem arasındaki farkı sordu!

Bazı örgütler, Cumartesi günü düzenlenen eyleme CTP ile TDP’nin destek vermediğinin altını çizerken, Pazartesi düzenlenen eyleme bu partilerin destek vermesi ve destek verdikleri eyleme karşı polisin barikat kurmamasının manidar olduğunu dile getirdiler. Bazı köşe yazarlarının da dikkat çektiği bu konu üzerinden tartışma gittikçe büyüyor. Özellikle hükümetin ve Ankara’nın CTP’ye karşı ılımlı olduğu, CTP’nin de bu kesimleri kızdırmamak için kendisinin hakim olduğu eylemlere katıldığı iddia edilirken, sol kesim içerindeki bölünmenin bu tartışmayla gittikçe artacağı yönünde görüş belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0