istanbul manzara

iOS 15.4.1 güncellemesi ile iPhone pil sorunu çözüldü mü?
93 okunma

iOS 15.4.1 güncellemesi ile iPhone pil sorunu çözüldü mü?

ABONE OL
1 Nisan 2022 14:33
iOS 15.4.1 güncellemesi ile iPhone pil sorunu çözüldü mü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Apple, dün yayınladığı iOS 15.4.1 güncellemesi ile bir süredir iPhone kullanıcılarını rahatsız eden hızlı pil boşaltma sorunu için çözüm bulmayı başarıyor. Özellikle iPhone 13 serisinde karşımıza çıkan ancak iPhone 12, 11 gibi eski serileri de etkileyen iPhone pil sorunu, bu güncelleme ile son buluyor. Peki ama kullanıcılar dan ilk gelen tepkiler nasıl?



iOS 15.4.1 güncellemesi çıktı: Neler değişti?

iOS 15.4 güncellemesinin piyasaya sürülmesinin üzerinden iki hafta geçerken Apple, iOS 15.4.1 güncellemesi ile karşımıza çıktı.

iOS 15.4 güncellemesi ile gelen iPhone hızlı pil boşaltma sorunu tarihe karışıyor

iOS 15.4.1 güncellemesi ile iPhone hızlı pil boşaltma sorunu ortadan kalktı. Güncelleme dün akşam yayınlanmış olmasına karşın birçok kullanıcı iPhone pil sorununun artık yaşanmadığı geri bildiriminde bulunmaya başladı. Tabii ki henüz güncellemenin üzerinden zaman geçmiş değil. Apple, daha önce iOS 15.4 güncellemesi için kullanıcılara güncelleme sonrası 48 saat beklemelerini tavsiye etmişti. Bu anlamda da iOS 15.4.1 güncellemesi iPhone pil sorununu çözmüş olsa da birkaç gün güncellemenin performansı daha iyi ortaya çıkacaktır.

Maske ile Face ID kilidini açma ile öne çıkan iOS 15.4 güncellemesi tartışmalarla karşımıza çıktı. Bir taraftan maske ile Face ID açma özelliği sadece iPhone 13 ve 12 serisinde karşımıza çıktı. Özellikle ülkemizde de çok tercih edilen iPhone 11 ise bu desteği alan modellerden biri değil.

iOS 15.4.1 güncellemesi pil sorunu başta olmak üzere belli hataları gidermek için yayınlandı

Maske ve gözlük ile Face ID açma özelliği ile yaşanan bu hayal kırıklığı, pil sorunu ile çok daha kritik hale geldi. Bu anlamda iPhone 13 ve iPhone 12 serisine sahip kullanıcılarını pil sorunu daha fazla etkiledi. Apple, hızlı pil boşalma sorunu için ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Yani tam anlamıyla bu sorunun neden meydana geldiği belirsiz. Buna karşın maske ile Face ID açma özelliğinin bu pil boşaltma sorununa neden olduğuna dair teorilerde var.

19E258 yapı numarasına sahip olan güncellemeyi yüklemek için tek yapmanız gereken Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip etmek. Eğer güncellemeyi iPhone’unuzda göremiyorsunuz, internet bağlantınızı açıp kapattıktan sonra Ayarlar menüsünden tekrar denetleme yapmanız yeterli olacaktır.

iOS 15.4.1 güncellemesini yüklediniz mi? iPhone hızlı pil boşaltma sorunu bu güncelleme sonrası düzeldi mi? Geri bildirimlerinizi yorumlara bırakabilir ya da SDN Forum sayfasında bizimle paylaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0