istanbul manzara

Japonya’dan Filipinler ordusuna askeri ekipman yardımı
110 okunma

Japonya’dan Filipinler ordusuna askeri ekipman yardımı

ABONE OL
4 Mayıs 2021 08:04
Japonya’dan Filipinler ordusuna askeri ekipman yardımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kyodo ajansının Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre SDF’ye ait afet yardım ve kurtarma malzemeleri, Filipinler askeriyesine gönderilecek.

Kaya matkapları, denizaltı dinleme cihazları, motorlu kesiciler dahil afet yardım ekipmanlarının teslimatı sonrası, eğitim amacıyla SDF subayları da ada ülkesine sevk edilecek.

Habere göre Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, “Yardımın sağlanmasının, stratejik olarak önemli olan bölgesel partnerimizle ikili ilişkilerimizi derinleştirmesini umuyoruz.” ifadesini kullandı.

SDF ekipmanları ilk kez yardım olarak gönderilecek

Ulusal basında çıkan haberlerde Japonya hükümetinin SDF ekipmanlarını ilk kez yabancı bir ülke ordusuna ODA kapsamında yardım olarak göndereceğine dikkat çekildi.

Kyodo, ODA kaynaklı desteğin, Güney Çin Denizi ve Doğu Çin Denizi’nde Çin’in tehditkar faaliyetleri karşısında Japonya-Filipinler savunma ilişkilerini güçlendireceğini bildirdi.

Japonya’nın dış yardım kredisi kapsamında Filipinler, 2016-18 yıllarında 44 metre uzunluğa sahip Japon yapımı 10 adet gemiyi, sahil güvenlik filosuna dahil etmişti.

TRT

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0