istanbul manzara

K.T. Tabipleri Birliği: Ülkede gelinen nokta endişe verici
109 okunma

K.T. Tabipleri Birliği: Ülkede gelinen nokta endişe verici

ABONE OL
31 Temmuz 2021 09:15
K.T. Tabipleri Birliği: Ülkede gelinen nokta endişe verici
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu, COVID-19 salgınında KKTC’deki son duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Tabipler Birliği açıklamasında, son bir haftalık surveyans verileri incelendiğinde ülkenin birçok bölgesinin kırmızı renk kategorisine geçtiği görüldüğüne dikkat çekilerek bunun, ülkenin alarm verdiği anlamını taşıdığı ifade edildi.

Mevcut düzende vaka sayılarındaki kontrolsüz artışın hızla devam ettiği kaydedilen açıklamada gelinen noktanın endişe verici olduğu belirtildi.

Tabipler Birliği açıklamasında, Hastanede yatan hasta sayısı artarken aynı zamanda yoğun bakımda yatan hasta sayısının da arttığı, bunun böyle devam etmesi durumunda can kayıplarında artış yaşanmasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Gelinen aşamada, topluma uygulanan aşı sayısına ivme kazandırmak ne kadar elzemse aynı şekilde toplumsal ve bireysel korunma, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerini uygulamanın da elzem olduğu vurgulanan açıklamada vaka sayısının hızla arttığı bu dönemde; kapalı ve toplu alanlarda mümkün olduğunca bulunmamak gerektiğinin altı çizildi.

Eğer kapalı veya toplu alana girmek zorunda iseniz maske kullanımına, el hijyenine ve fiziki mesafe kurallarına dikkat etmek gerektiğine dikkat çekilen açıklamada pandemiyle mücadele kapsamında toplumsal ve bireysel tedbirlere uyumun artırılması için yeterli düzenleme ve etkin denetimin şart olduğu ifade edildi.

Artan vaka sayısı nedeniyle pandemide çalışan sağlık çalışanlarının iş yükününde ciddi şekilde arttığına dikkat çekilen açıklamada pandemi ekibinin ivedilikle güçlendirilmesinin şart olduğu aksi takdirde sistemin çökeceği uyarısında bulunuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0