Kimse müdahale edemeyecek

iskele Kaza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, geçici ara emri olan davaya ara emri kararı vererek iki tarafın da söz konusu alana olay karara bağlanana değin hiçbir şekilde müdahale etmemesini emretti. Boğaz Otel’in işletmecisi Mehmet Erülkü, “Bu karar, İskele Belediye Başkanına mahkûmiyet yolu ve tazminat yolu açıldı” dedi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, çivi dahi çakılacaksa belediyeden izin alınması gerektiğini söyledi.

İskele Belediyesi’nin kaçak olduğu gerekçesiyle 5 Eylül günü Boğaz Otel’e ait yapıları yıkmasının ardından, yıkımın daha fazla devam etmemesi için yapılan ara emri talebiyle ilgili duruşma dün sonuçlandı.

İskele Kaza Mahkemesi Başkanı Düriye Elkıran, geçici ara emri olan davaya ara emri kararı vererek iki tarafın da söz konusu alana olay karara bağlanana değin hiçbir şekilde müdahale etmemesini emretti.

Duruşmada İskele Belediyesi Avukatı Hakkı Önen ile Boğaz Otel Avukatı Menteş Aziz hazır bulundu.

Erülkü: Usulsüz yıkıma karışan herkese dava açacağız

Mahkemenin ardından gazetemiz KIBRIS’a konuşan Boğaz Otel’in işletmecisi Mehmet Erülkü, 2004 yılında uygulanan mahkeme kararının ikinci kez uygulanmaması konusunda bir dava açtıklarını hatırlatarak İskele Belediyesi’nin davanın görüşülmesine fırsat vermeden yıkım yaparak suç işlediğini öne sürdü.

Usulsüz ve kanunsuz şekilde İskele Belediyesi’ni yıkım yapmakla suçlayan Erülkü, yıkımdan 3 saat sonra yıkımın durması için geçici ara emrini aldıklarını anımsattı.

Mehmet Erülkü, “Bu kararla da mahkeme bunu kesinleştirdi. Bu kararla bize 2 yol açıldı. Birincisi İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun mahkûmiyet yolu açıldı. Diğer de tazminat yolu açıldı” dedi.

Yıkıma katılan İskele polisinin personeline ve amirlerine tek tek dava açma kararı aldıklarına değinen Erülkü, İskele polisini mülke tecavüze göz yummak ve çanak tutmakla suçladı.

Mehmet Erülkü, yıkıma katılan belediye çalışanlarına ve belediye memurlarına da dava açacaklarını söyleyerek, “Bu usulsüz yıkıma katılan herkese tek tek dava açacağız” diye konuştu.

Tazminat davasıyla ilgili avukatlarının çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Erülkü, en kısa zamanda İskele Belediye Başkanı’na, İskele Belediyesi’ne ve İskele Belediyesi Meclisi’ne davaların arka arkaya açılacağını dile getirdi.

Gelinen sürecin diğer belediyelere örnek olmasını dilediğini belirten Mehmet Erülkü, diğer belediyelerinde bir hukuk devletinde keyfi uygulamaların sakıncalarını görmelerini istedi.

Boğaz Otel İşletmecisi Mehmet Erülkü, hukukçularının tespitine göre bölgedeki diğer işletmeler aleyhine olan yıkım kararlarının belediye tarafından gizlendiğini ve uygulanmadığını öne sürerek bu kararları uygulamayan belediye başkanının suç işlediğini, eğer bu süre zarfında yıkımları yapmaması halinde Yüksek Mahkeme’de dava açacaklarını açıkladı.

Sadıkoğlu: Çivi dahi çakacaksa izin alacak

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve kendisinin adaletin gereğini yapacağına inandığını söyledi.

Günlerdir usulsüzlük yapanın Mehmet Erülkü olduğunu öne süren Sadıkoğlu, Devlet Emlak Malzemesi’ne ait yerin kirasında olsa dahi çivi dahi çakmak istese bile İskele Belediyesi’nden izin alması gerektiğini kaydetti. Sadıkoğlu, yıkılan yapıların bir tanesinin dahi izinli olmadığını iddia etti.

Mehmet Erülkü’nün iddiasının aksine bölgedeki diğer işletmelerle ilgili mahkemeden herhangi bir yıkım kararı bulunmadığını ifade eden Sadıkoğlu, halkın 1994 yılında bu yana Mehmet Erülkü’nün yaptığı kaçak yapıları konuştuğunu ve tepki gösterdiğini iddia etti.

Sadıkoğlu, Mehmet Erülkü’nün özellikle deniz kenarında Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden kiraladığını söylediği yerlerin de dahil olmak üzere çaktığı hiçbir çivinin belediye tarafından izinlendirilmiş olmadığını ve kaçak olduğunu öne sürdü.

 
Benzer Videolar