istanbul manzara

Kokain sanıldı, patlayıcı çıktı
301 okunma

Kokain sanıldı, patlayıcı çıktı

ABONE OL
13 Ekim 2016 09:44
Kokain sanıldı, patlayıcı çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Turizm Limanı’nda bir teknede narkotik polisinin yaptığı operasyonda ele geçirilen ve kokain türü uyuşturucu olduğu tahmin edilen maddenin aslında patlayıcı olduğu anlaşıldı. Polis çavuşu Barış Duman, mahkemede verdiği şahadette, kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analiz sonuçlarının geldiğini ve maddelerin uyuşturucu değil “torpil” türü patlayıcı madde olduğunun belirlendiğini ifade etti. Tekneyi kullanan İsmail Ataman cezaevine gönderilirken, İbrahim Demir, Talip Kaya ve Hüseyin Özakın farklı teminatlarla serbest bırakıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin geçtiğimiz hafta sonu, Girne Turizm Limanı’ndaki bir teknede yaptığı aramada ele geçirilen ve kokain türü uyuşturucu olduğu tahmin edilen maddenin patlayıcı olduğu tespit edildi.

Tekne içerisinde yapılan aramada polis ekipleri ayrıca Vzor marka 7.65 mm çapında tabanca ile bir adet şarjör içerisinde toplam 6 adet 7.65 mm çapında canlı mermi bulmuş ve meseleyle bağlantılı 4 kişiyi tutuklamıştı.

4 zanlı dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve ileride yargılanmak üzere farklı teminatlara bağlandı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Barış Duman’ı tanık olarak dinletti.

Duman, zanlılar İsmail Ataman, İbrahim Demir, Talip Kaya ve Hüseyin Özakın’ın “Kanunsuz patlayıcı madde ithali ve tasarrufu” ile “Kanunsuz ateşli silah ithali ve tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. Kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin analiz sonuçlarının geldiğini kaydeden Duman, maddelerin uyuşturucu değil “torpil” türü patlayıcı madde olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Polis çavuşu Barış Duman, “Sea Lion” isimli tekneyi kullanan zanlı Ataman’ın işlediği suçu itiraf ettiğini, zanlı Talip Kaya ve Hüseyin Özakın’ın ise patlayıcı madde ilgili gönüllü ifade verdiklerini kaydetti. Zanlı İbrahim Demir’in ise ifade vermediğini söyleyen Duman, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Polis çavuşu Duman, zanlıların suça katılımlarının farklı olduğunu belirterek, ayrı ayrı uygun birer teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sunulan şahadet ışığına zanlı İsmail Ataman’ın davaları görüşülünceye kadar 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine, zanlı Talip Kaya’nın davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin lehine 150’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına, zanlı İbrahim Demir’in yurt dışına çıkışı yasaklanarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin lehine 70’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına, zanlı Hüseyin Özakın’ın ise yurtdışına çıkışı yasaklanarak 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest kalmalarına karar verdi.

Mesutoğlu, teminata bağlanan zanlıların haftada iki gün de en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmalarını karara bağladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0