1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Libya’da Hafter güçleri batı cephesinde kan kaybediyor

Libya’da Hafter güçleri batı cephesinde kan kaybediyor

Libyada Hafter güçleri batı cephesinde kan kaybediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Sözcüsü Muhammed Kanunu, General Halife Hafter güçlerinin batı cephesinde elinde tuttuğu tek bölge olan Gıryan yakınındaki üslerinin Misrata Tugayları, Zaviye Tugayları, Canzur Süvarileri ve Zintan Tugayları’nın birleşmesiyle tehdit altına girdiğini söyledi.

Ez-Zehra’dan gelen ikmal yolunun kesilmesinden sonra Trablus’un 30 kilometre güneybatısındaki Es-Suvani bölgesi de UMH’ye bağlı güçlerin kontrolüne geçti.

Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus sınırlarındaki Suvani-Zehra ekseni ve Aziziye’de geri çekilme sinyalleri veriyor.

Öte yandan Tümgeneral Usame Cuveyli liderliğindeki UMH’ye bağlı batı güçleri, Aziziye kent merkezindeki 4’üncü Tugay’ın karargahını ele geçirdikten sonra Hafter güçleri ile sokak çatışmalarına girişti. Bu sırada Suvani ve Zehra cephesinden gelen takviye UMH güçleri ile tüm şehirde kontrolü sağladı.

UMH birlikleri Suvani ve Aziziye cephelerinde Hafter güçlerini bozguna uğratmakla kalmayıp Gıryan’ın kuzey girişi kabul edilen El-Kavasım bölgesinde de hakimiyet sağladı. Daha sonra Hafter’in cephede savaşan güçlerine silah ve insan desteği gönderdiği Gıryan kentinin dış mahallelerine ilerlemeye başladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Libya’da Hafter güçleri batı cephesinde kan kaybediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kibris Web Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.