istanbul manzara

Mamalı: Cannabis serbest bırakılmalı
250 okunma

Mamalı: Cannabis serbest bırakılmalı

ABONE OL
13 Ekim 2016 17:59
Mamalı: Cannabis serbest bırakılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anonimus Hareketi Başkanı Barış Mamalı, Cannabis bitkisinin “sadece kansere değil birçok hastalığa deva olan mucizevi bir bitki” olduğuna işaret ederek, bu bitkinin kullanımının serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

Mamalı yazılı açıklamasında, yıllardır dünyada serbest bir şekilde kullanılan cannabis bitkisinin, 18. yüzyılda ABD’nin Virginia bölgesinde endüstriyel amaçlı olarak yetiştirildiğini ve ürününden halat, kumaş ve kağıt üretildiğini, ancak daha sonra ABD’de yasaklandığını anlattı.

Bu yasağın daha sonra tüm dünyaya yayıldığını belirten Mamalı, şöyle devam etti:

“Günümüzde ise yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda bu bitkinin masum olmasından öte, aslında insan sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu gerçeklik karşısında dünya devletleri belirli ölçülerde ve özellikle tıbbi amaçlarla bu yasağı kaldırmaya başlamıştır. ABD’nin 50 eyaletinin 25’inde, AB ülkelerinin çoğunda, Pakistan, Ekvator, Uruguay, Kanada, İsrail, Kamboçya, Kuzey Kore, Kolombiya, Türkiye ve daha birçok ülke bu serbestliğe bir şekilde kavuşmuştur.

Anavatanı Orta Asya olan bu bitkinin orijinal adı ‘Cannabis’dir. Cannabis-Hint Keneviri-Marijuana-Ot-Gannavuri hepsi aynı bitkiye verilen farklı isimlerdir.

Yapılan birçok bilimsel araştırmalar sonucunda tıbbi kullanımı giderek yükselen bu bitkinin Multipl Skleroz (MS), HIV, Epilepsi, Kanser, Artrit, Glokom, Romatizma, Gut hastalığı, Sıtma, Hafıza Bozuklukları, Migren ve ölümcül hastalıkların son döneminde kullanımı ile ilgili olarak giderek artan sayıda bilimsel çalışma yapılmaktadır.

Halen Marijuana ile ilgili 300’ün üzerinde klinik tedavi çalışması yürütülmektedir. Bugüne değin 250 çeşit tıbbi rahatsızlığı belirli ölçülerde tedavi ettiği ortaya çıkmıştır.”

Mamalı, Hint Kenevirinin (Cannabis/Marijuana) başka hiçbir bitkide görülemeyecek kadar fazla ve geniş çapta faydaları bulunduğunu belirterek, bu faydaları şöyle sıraladı:

“Ekili 1 dönüm Marijuana, 25 dönümlük orman kadar oksijen üretir. Yine bir dönümlük Hint Keneviri’nden, 4 dönüm ağaca eş kağıt üretilebilir. Plastik ürünlerin tamamı, bundan üretilebilir ve kenevir plastiğinin doğaya dönüşmesi oldukça kolaydır. Hint Keneviri, gerçek bir radyasyon temizleyicidir. Marijuana ayrıca ip, halat, çanta, ayakkabı, şapka yapımı için de ideal bir bitkidir. Bir arabanın gövdesi kenevirden yapılırsa, dayanıklılığı çelikten tam 10 kat fazla olur. Bu bitkiden yapılan sabunlar ve kozmetik ürünler, suyu kirletmez; yani tamamen doğa dostudur. Tohumu ‘Kolestrol Dostu’dur. Protein değeri çok yüksektir. İçindeki iki yağ asidi doğada başka hiçbir yerde yoktur. İnsana gerekli olan Omega 3,6 ve 9 yağlarını taşır. Cannabis ile beslenen hayvanların hormon takviyesi almasına gerek yoktur, bu yüzden en ideal hayvan besinidir.”

Barış Mamalı, Cannabisin serbest bırakıldığı ülkelerde Zararlı Kimyasal Uyuşturuculara (Kokain, Eroin, Extacy, MDMA, Sentetik Cannabinoid (Bonzai), MDMA vs…) olan talebin de ciddi şekilde azaldığına işaret etti.

Özellikle Amerika, Kanada, İspanya ve İsrail’de son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde Marijuana’nın (Cannabis/Hint Keneviri) kanser hücrelerini öldürdüğünün uzmanlarca tespit edildiğini belirten Mamalı, bu bitkinin ayrıca yaşlıların ağrılarını dindirmek, akıl zayıflığını gidermek, iştahlarını artırmak ve ellerinin titremelerini durdurmak için yoğun şekilde kullanıldığını kaydetti.

Cannabis’in kanser hastalarında oluşan mide bulantısı ve kusmayı azaltıp iştah açmayı sağlayan “tek ilaç” olduğunu ifade eden Mamalı, kanser hastalarının Cannabis’in “nimetlerinden” mahrum bırakılmamasını istedi.

“Sağlık Bakanlığı’nın dünyadaki bilimsel raporları hiçe sayarak, kendi keyfi etrafında değerlendirme yaptığını ve cannabisi sadece ölüm döşeğindeki kanser hastaları için serbest bıraktığını” ifade eden Mamalı, bunun “popülizmin ötesinde bilimin gerçeklerini de göz ardı etmek” anlamına geldiğini savundu.

Mamalı, 10 bine yakın kanser hastasının servetlerini, refahını, tüm maddi ve manevi varlıklarını heba ederek iyileşmeyi ümit ettiğini, ancak Cannabis’in çok daha ucuza ve daha da etkili bir şekilde kanserle savaşabildiğini belirterek, şu görüşlerini dile getirdi:

“Bu gerçekler karşısında devletin kanser yanında diğer hastalıklarda da kullanımını bir an önce serbest bırakması gerekir.

Bu doğal tedavi yöntemi, 800 milyar dolarlık dünya kanser rantını yöneten devasa ilaç şirketleri tarafından engellenmeye çalışılmaktadır. Bu sektörün etkisi ve esiri olmadan insanlarımızı düşünmek zorundayız.

İnsanların sağlığını ön planda tutan vicdan sahibi yöneticiler derhal bu bitkinin kullanımını serbest bırakmalıdırlar.”

Bu arada Barış Mamalı, yeni kurulan Anonimus Hareketi’nin kaygı gütmeksizin toplumu her konuda aydınlatmaya ve bilinçlendirmeye devam edeceğini de belirterek, hareketin ayrıca her hafta Pazar günleri “ANONİMUS” adlı bülten gazetesi de yayınlayacağını bildirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0