DOLAR 32,4508 -0.12%
EURO 34,7489 -0.67%
ALTIN 2.434,65-0,05
BITCOIN 2067659-1.18452%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
NATO, Ukrayna tahılının ilk sevkiyatını memnuniyetle karşıladı

NATO, Ukrayna tahılının ilk sevkiyatını memnuniyetle karşıladı

ABONE OL
1 Ağustos 2022 17:20
NATO, Ukrayna tahılının ilk sevkiyatını memnuniyetle karşıladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı başladı…

Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan bugün yola çıkan geminin yarın İstanbul’da olması bekleniyor. Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, bunun insani bir konu olduğunu ve büyük önem taşıdığını belirterek, bu çalışmaların önümüzdeki günlerde de başarılı şekilde devam edeceğini söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamında Odessa Limanı’ndan ayrılan ilk geminin yarın saat 15.00 civarında İstanbul Boğazı açıklarında olacağını açıkladı.

Hulusi Akar, Geminin demirlemesinin ardından Müşterek Koordinasyon Merkezi’nde Rusya-Ukrayna-Türkiye-BM temsilcilerinin oluşturacağı heyet tarafından kontrol edileceğini belirtti.

Akar, “Bu gemide aynı usulleri, esasları bir kez daha mutabık kaldığımız hususları uyguladık ve bundan sonraki gemiler de benzer şekilde, temennimiz, dileğimiz herhangi bir aksaklığa uğramadan devam edecek” diye konuştu.

Bunun insani bir konu olduğunu ve büyük önem taşıdığını dile getiren Akar, “Bu manada tarafların mutabakatı saygıdeğer. Dolayısıyla bu çalışmaların önümüzdeki günlerde de başarılı şekilde devam edeceğini değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayna tahılının ilk sevkiyatının yapılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Müttefikimiz Türkiye’ye oynadığı çok önemli rol için teşekkür ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.